Lærlinger ved GF Lærlingskole. Foto: Glass og Fasadeforeningen
Publisert: 07.09.2023 

Nye glassfaglærlinger på GF Arena

Glass og Fasadeforening er eiere av glassfaget og tilbyr fagutdanning på GF Arena i Nordre Follo. Nå har nytt kull ved GF Lærlingskole startet opp. – Denne gang har vi lærlinger fra alle våre store fagområder på vår nasjonale skole, sier faglærer Per Henning Graff.

GF Lærlingskole har nå eksistert i fire år. Før GF Arena åpnet fikk lærlingene undervisning ved Opplæringskontoret for håndverksfag i Vestfold (OKH). Nå er 4. kull i gang på GF Arena. En av lærlingene jobber på Glassfabrikken AS i Larvik.

Etter å ha gjennomført VG1 Teknisk industriproduksjon og praksisplass hos et mellomstort entreprenørselskap, kom en arbeidssøkende Kim Henrik Andersen i kontakt med Finn-Marius Bremseth Hansen og OKH.

– Selv om jeg hadde hørt om glassarbeid via min fars venner, var det først når Finn-Marius introduserte meg for Glassfabrikken, jeg fikk øynene opp for glassfaget. Jeg var fire uker i praksis og fikk deretter lærekontrakt på dagen.

– På Glassfabrikken har vi mange og varierte arbeidsoppgaver. Jeg både sliper og polerer glass, og tar ut av herdeovnen. Dessuten lager jeg ulike utsparinger og hull med Intermac’en. I tillegg er det et godt arbeidsmiljø og flotte kollegaer.

– Lærlinger og lærere på GF Lærlingskole kommer godt overens og jeg tror dette kommer til å bli en god utdanning, sier Kim Henrik Andersen fra Glassfabrikken.

Godt kull

Per Henning Graff har både fag- og mesterbrev i glassfaget. Han har arbeidet med rekruttering til glassfaget i snart 20 år. Foreningens skoletilbud har sikret mange fagbrev i glassfaget.

– Man kan ikke direkte sammenligne det ene kullet fra det andre. Vi har normalt gode lærlinger og de aller fleste av lærlingene som går gjennom vårt skoletilbud består eksamen og er følgelig godt rustet til å gjennom føre fagprøven. Nå har vi bare vært sammen noen timer av første samling, men lærlingene i årets kull virker flinke. Det er også spennende at vi har en gjeng som både har sitt opphav i bransjen og fra andre fagmiljøer. Vi ser frem til å følge dette kullet fremt il eksamen neste sommer, sier prosjektleder og faglærer Per Henning Graff.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring