Norconsult, her ved Henning Vellene (t.h.), direktør Teknikk og Industri, skal prosjektere gassanleggene i Livsvitenskapsbygget. Her fra kontraktsigneringen med Kristoffer Abrahamsen, direktør i AF Energi. Foto: Norconsult
Publisert: 30.05.2023 

Norconsult prosjekterer gassanleggene i Livsvitenskapsbygget

Norconsult har inngått en avtale med AF Gruppen om prosjektering av gassanleggene i Livsvitenskapsbygget. Avtalen går frem til mars 2025.

AF Gruppen inngikk tidligere i mai avtale med Statsbygg om levering av rørarbeider til Livsvitenskapsbygget, som er under oppføring rett ved Forskningsparken i Oslo.

Nå har AF Gruppen valgt Norconsult til å prosjektere gassanleggene i bygget.

– Livsvitenskapsbygget er et viktig prosjekt der alle involverte over tid har investert mye tid og ressurser. Vi ønsker å ha med oss de fremste fagfolkene på gass videre i prosjektet, og Norconsults ressurser som allerede jobber med bygget, har vist at de har svært høy kompetanse og er blitt en viktig del av teamet ved Livsvitenskapsbygget, sier Luke Panton, porteføljeleder i AF Energi.

Har en sterk posisjon

Kontrakten mellom Norconsult og AF Gruppen er en del av Entreprise K301 Rørarbeider, det er en totalentreprise som omfatter sanitær, varme, brannslokking, gass og trykkluft, prosess- og komfortkjøling. Norconsult har inngått avtale om detaljprosjektering av gassanleggene som skal leveres av denne kontrakten. Avtalen går frem til mars 2025.

– For oss i Norconsult er dette en stor og viktig kontrakt som bekrefter vår posisjon på gassanlegg til laboratorier og sykehus. Vi ser frem til å samarbeide videre med Statsbygg og AF Gruppen i dette prosjektet, sier Henning Vellene, direktør Teknikk og Industri i Norconsult.

Gassanleggene ved Livsvitenskapsbygget vil bestå av 60 ulike gassystemer, 2 200 innmeldte gassuttak og det er estimert totalt 29 800 rørmeter i oppdraget.

Størst i Norge

Det nye Livsvitskapsbygget, som blir Norges største universitets- og sykehusbygg, vil knytte vitenskaper tettere sammen og bidra til ny innsikt i hva liv, aldring og sykdom er.

Når det står ferdig, vil bygget samle forskere fra Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) ved Oslo Universitetssykehus (OUS) i tillegg til forskingsmiljøene innenfor kjemi, farmasi og livsvitenskap hos Universitetet i Oslo (UiO).

Det nye Livsvitenskapsbygget er et av Statsbyggs største pågående byggeprosjekt og skal stå ferdig i 2026. Bygget er 97 500 kvadratmeter stort og skal huse 1 500 studenter og 1 000 ansatte ved Universitetet i Oslo, 650 ansatte ved Oslo universitetssykehus, næringsliv og andre samarbeidspartnere.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring