Det er klart for stemmegivning til Årets skolebygg 2022. Her er to av de i alt fem nominerte. Foto: Hundven-Clements Photography
Publisert: 31.mar.2022 

Nominert til Årets skolebygg

To LINK-skoler er nominert til Årets skolebygg: Borgafjellet barneskule i Os og KF-skolen i Stavanger.

For sjette år på rad skal Nohrcon kåre årets skolebygg. Det er mange spennende skoler og læringsmiljøer som har blitt bygd og gjenoppbygd rundt om i landet de siste årene, og Nohrcon vil med prisen ”Årets skolebygg” gjerne sette fokus på dem som har gjort det ekstra bra, slik at de kan tjene som en inspirasjonskilde for andre.

LINK er arkitekten bak to av de nominerte; Borgafjellet barneskule i Os og KF-skolen i Stavanger. De to skolene kjemper mot Holen skole i Laksevåg, Huseby skole i Saupstad og Kleivane skole i Sandnes om den gjeve prisen.

Borgafjellet barneskule er et skoleeksempel på godt inneklima. En kombinasjon av massivtre på alle flater og hybrid ventilasjon gir tidenes sunneste inneklima og det er ingen annen skole i Norge som kan vise til denne kombinasjonen. Målet er at skolen vil oppleves som en god plass for læring, og at bygget oppmuntrer til mestring, kreativitet og kompetanseheving for elevene.

KF-skolen skal skape trygge rammer for elevene fra 1. – 10. trinn. Bygget er designet for å oppfylle skolens hovedmålsetning om at barn skal få lov til å vokse opp til det de er skapt for å være. Hovedtanken har vært å skape et vennlig og innbydende bygg som det er enkelt å orientere seg i, og med en som grunnform er gjenkjennelig, men likevel leken.

Les mer om Årets skolebygg-prisen og alle de nominerte her.

Stemmegivningen har begynt, og stemmene kan avgis frem til den 20. april:

Stem frem Årets skolebygg! 

Alle innkomne forslag har vært behandlet av en fagjury bestående av eksperter på området.

Vinneren kunngjøres den 28. april 2022.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring