Illustrasjon: Plus arkitektur/Rodeo arktitekter
Publisert: 19.mai.2022 

NCC starter byggingen av nye Sarpsborg bibliotek

Sarpsborg kommune og NCC har i dag signert avtalen for byggingen av nye Sarpsborg bibliotek. Kontrakten har en verdi på 70 millioner kroner.

Byggingen av det 1 800 kvadratmeter store tilbygget til biblioteket i Sarpsborg starter opp i august. Det skal i tillegg til nybygg også utføres rehabiliteringsarbeid på det eksisterende biblioteket. Etter planen skal det nye biblioteket stå klart innen utgangen av november 2023.

– Vi ser virkelig fram til å starte byggingen av et fantastisk samlingspunkt i Sarpsborg. Biblioteket vil bli en verdifull ressurs for lokalsamfunnet, og et svært viktig bidrag til byutviklingen, sier Lars Henning Olsen, virksomhetsleder Eiendom i Sarpsborg kommune.

Bak, fra venstre: Odd Erling Henriksen, prosjektleder Sarpsborg kommune, Anette Kure, biblioteksjef Sarpsborg kommune, Jørund Thue, avdelingsleder NCC, Tormod Skofterud, anleggsleder NCC, Geir Jonassen, prosjektleder NCC, Espen Andreassen, prosjekteringsleder NCC- Foran, fra venstre: Lars Henning Olsen, virksomhetsleder virksomhet Eiendom, Sarpsborg kommune og Roger Nygård, Head of Division - Division Building Norway NCC. Foto: Plus arkitektur/Rodeo arktitekter

NCC og Sarpsborg kommune har sammen med Plus Arkitektur og Rodeo arkitekter utviklet nye Sarpsborg bibliotek i en samspillsfase.

– Vi har sammen med Sarpsborg kommune og arkitekter gjennomført en svært god samspillsfase hvor vi har benyttet vår totale kompetanse for å utvikle og planlegge nye Sarpsborg bibliotek. Det har gitt et prosjekt som vi ser frem til å starte opp, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

Massivtre og limtre

Bruken av trematerialer er et gjennomgående tema for materialvalget til nye Sarpsborg bibliotek. Bæresystem i limtre, dekker og deler av ytterveggene vil bli oppført i massivtre. Også i heissjakt og trapper vil det bli brukt massivtre.

Biblioteket blir utformet med stor fleksibilitet i muligheten for å tilrettelegge for et bredt spekter av funksjoner, aktiviteter og ulike typer formidling.

BREEAM Very Good

Prosjektet har krav om å kunne oppnå sertifiseringen BREEAM Very Good og en ambisjon på CO2-reduksjon av klimagassutslipp på minimum 40%.

– Vi har satt sammen et kompetent og engasjert prosjektteam, som nå ser frem til å starte opp byggeprosessen og bygge et bibliotek som innbyggerne i Sarpsborg vil være stolte av, sier avdelingsleder for NCC Building Viken Øst, Jørund Thue.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring