Foto: Henry & co
Publisert
12.mai.2021

Nå kan du søke Norsk Lyspris 2021

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen innen lysdesign og belysningsprodukter i Norge.

– I år vil vi særlig oppmuntre lysdesignere og prosjekterende som jobber hos leverandører til å søke, da det finnes mange flotte prosjekter som ikke har blitt fanget opp av Norsk Lyspris. Nå oppfordrer vi disse til å komme mer på banen, sier daglig leder i Lyskultur Katia Valerie Banoun.

Oppdragsgivere som satser på lysdesign

I fjor mottok også vinnerprosjektenes oppdragsgivere plakett. Dette er fordi vi vil fremme oppdragsgivere som benytter seg av faglig ekspertise innen belysning i prosjekter. Investering i lysdesign kan gi stor estetisk, økonomisk og miljømessig merverdi til prosjekter og produkter.

Styrker belysningens rolle

Norsk Lyspris deles ut i fem kategorier på Lysets Dag på DOGA den 17. November, og løfter frem de beste lysprosjektene og -produktene vi har i Norge. Prisen er også svært viktig i kommunikasjonen med omverden for å synliggjøre hva dette gir av merverdi. Norsk Lyspris legger standarden for hva som er et godt lysprosjekt, der det tverrfaglige samarbeidet er avgjørende for sluttresultatet. Slik er Norsk Lyspris med på å styrke belysningens rolle i utformingen av morgendagens Norge.

En av vinnerne av Norsk Lyspris blir nominert videre til kåring av Nordisk Lyspris, som arrangeres annethvert år i samarbeid med de fire andre belysningsorganisasjonene i Norden.

– Å vinne Norsk Lyspris gir mye positiv omtale for alle aktører i prosjektet, sier Katia Valerie Banoun.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring