Foto: Andreas Harjo Kjellmann
Publisert: 19.05.2023 

Nå flytter de første eierne inn ved Askim stasjon

På Askim stasjon er nå 58 av 120 leiligheter ferdig, og de første beboerne flytter inn i det populære prosjektet.

Meierihagen er et samarbeidsprosjekt mellom Bane NOR Eiendom og Karlander Eiendomsutvikling. Det ligger rett ved Askim stasjon og har både hagehus og park til glede for de som skal bo der. Hagehuset er et slags drivhus med minikjøkken som kan brukes til bursdager og fester eller nabolagsmøter gjennom hele året.

Et samarbeid som har gitt en rekke spennende og svært positive synergieffekter, hvor hver part har tilført prosjektet kompetanse.

Karlander Eiendomsutvikling er lokalkjent i Askim, og vet hvilke kvaliteter et slikt prosjekt må by på. Bane NOR Eiendom er landets ledende knutepunktutvikler. Sammen kan de skryte av et prosjekt som vil gi nytt liv til Askim sentrum.

– Meierihagen representerer en viktig brikke i starten på revitaliseringen av Askim sentrum. Prosjektet har derfor fått mye fokus og omtanke i alle ledd for å sikre gode bokvaliteter parallelt med å reflektere at Askim er en by med lang historie og tradisjon innen produksjon og industri, kan Kaja Melbye fra Hille Melbye Arkitekter fortelle.

Godt salg i et dårlig marked

Første trinn ble så å si revet vekk ved lansering november 2020 og de neste to byggetrinnene har solgt jevnt og trutt til tross for Covid-19, krig, inflasjon og rentehevninger. Det er nå bare en enkelt leilighet i byggetrinn 1 som ikke er solgt. 90 prosent av alle de totalt 120 leilighetene er solgt.

Det er ikke hverdagskost i dagens marked, men likevel representativt for Bane NOR Eiendoms opplevelse av boligmarkedet ved togstasjoner:

– Vi ser at beliggenheten ved togstasjonen og åpningen av Follobanen har gjort leilighetene ekstra populære. Toget bruker bare 42 minutter til Oslo sentrum og vi ser landet over at boliger på knutepunkt selger bra selv om markedet er dårlig, sier Michael Robertsen i Bane NOR Eiendom.

– Attraktiv arkitektur og gode grønt- og parkarealer på flere kanter gjør at prosjektet har truffet godt i markedet, legger Odd Arne Lian i Bane NOR Eiendom til.

– Karlander Eiendomsutvikling har jobbet med dette prosjektet siden 2012, med stor tro på tomtens sentrale beliggenhet, i visshet om åpning av Follobanen, nærhet til E-18 og ikke minst potensialet i Askim med sin kompakte og velfungerende by- og handelsstruktur. Vi har lagt vår stolthet i å levere et prosjekt som er Askim sentrum verdig. Og da er det veldig gøy å motta positive tilbakemeldinger i form av godt salg og skryt fra lokalsamfunnet, forteller Joakim Fuglerud.

Fakta:
  • Det er per i dag solgt 105 av 120 leiligheter.
  • Snittpris 65.000 kroner per kvadratmeter.
  • Byggestart september 2021.
  • Innflytting trinn 1: mai våren 2023 og trinn 3 høsten 2024.
  • Totalentreprenør er Haugerud Vikeby.
Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring