Foto: Maxbo Proff
Publisert: 21.02.2024 

Maxbo Proff og Backe inngår ny rammeavtale til en verdi av 650 millioner

Etter oppkjøpet av Kruse Smith Entreprenør i desember 2022 har Backe blitt en av Norges største entreprenører. Backe og Maxbo Proff har nå inngått en fireårig byggevare avtale verdt cirka 650 millioner kroner.

– Denne avtalen er en bekreftelse på at det vi har jobbet langsiktig med i Maxbo Proff, fungerer. Vårt mål er å tilby proff kundene våre et totalkonsept, som gjør hverdagen deres effektiv og fremtidsorientert. Herunder bærekraft, digitalisering, proffkonsepter og logistikk. Backe har vurdert oss på disse områdene og konkluderte at vi har den beste totalpakke. Det gleder meg naturligvis og gir oss selvtilliten til å fortsette og forsterke reisen vi er på, sier Erik Muldorff Frellsen, direktør storkunder, Maxbo Proff.

Backe har valgt å inngå en rammeavtale med Maxbo Proff for å få en strategisk samarbeidspartner, ikke bare en leverandør av byggevarer. Gjennom en grundig prosess har Maxbo Proff levert overbevisende innenfor områder for Backe som klima, sirkulærøkonomi, aktsomhetsvurderinger, og compliance.

– Det er viktig at vi tilrettelegger og effektiviserer innkjøp av byggevarer for våre 10 datterselskaper og rundt 100 prosjekter, sier Evelin Valme, innkjøpsdirektør i Backe Entreprenør.

En av de viktige elementer for å etterleve compliance krav er data innsikt og deling gjennom hele verdikjeden, fra produsent til kunde.

– Maxbo Proff er den første leverandøren i Backe som klarer å dele sanntidsdata. Backes prosjekter skal ha all dokumentasjon på plass og rapportering tilgjengelig gjennom hele prosjektprosessen for å kunne tilpasse samt forbedre sine valg sammen med Maxbo Proff, sier Evelin Valme.

Backe ser frem til å jobbe sammen strategisk med Maxbo Proff for å utvikle vår bransje.

– Denne avtalen henger høyt for oss i Maxbo. Vi jobber stort sett med alle de største aktører i byggenæringen i Norge, og vår erfaring er at Backe er helt i front hva angår fokus på bærekraft og innovasjon. De er profesjonelle. Å jobbe strategisk med slike kunder medvirker til å utvikle Maxbo, uttaler Erik Muldorff Frellsen.

Implementeringen av den nye avtalen starter umiddelbart. Vi har begynt et introduksjonsforløp, hvor vi blant annet skal bli kjent med «nye» Backe kollegaer i Kristiansand og Stavanger. Det er en spennende tid, og vi ser frem til å styrke samarbeidet og levere verdiskapende løsninger også i årene som kommer, sier Frellsen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring