Trond Bentestuen, sjef for Maxbo-kjeden og Anjali Bhatnagar, daglig leder i Tørn, skal samarbeide for å unngå kasting av usolgte varer. Foto: Tørn
Publisert: 16.10.2023 

Maxbo og Tørn inngår samarbeid: Skal unngå kasting av usolgte varer

Nå tar byggevarekjeden Maxbo ytterligere grep for å unngå kasting av usolgte varer og inngår samarbeid med markedsplassen for overskuddsvarer. – Varer som ikke blir solgt er ikke bare et lønnsomhetsproblem, det er også en miljøutfordring som vi skal løse, sier Trond Bentestuen, administrerende direktør i Løvenskiold Handel og sjef for Maxbo-kjeden.

– Maxbo er opptatt av å unngå svinn i verdikjeden, og opplever som andre som driver innen handel at enkelte varer er vanskeligere å selge enn andre. Det kan dreie seg om alt fra returer og feilbestillinger til sesongvarer og restlager, sier Trond Bentestuen.

Nå tar byggevarekjeden ytterligere grep og inngår samarbeid med Tørn, en norsk markedsplass som kobler sammen bedrifter som har varer de ikke får solgt med forbrukere som er på jakt etter gode tilbud. Det vil inkluderer alt fra driller til parkett.

Tar ansvar for overskuddsvarene

– Vi har store ambisjoner for miljøarbeidet vårt. Å ta ansvar for varene vi selv ikke greier å selge på en bærekraftig måte er en naturlig del av dette arbeidet. Varer det er få igjen av er vanskelige å selge i vanlige kanaler, og det skal bli spennende å se hva vi kan oppnå ved å selge dem et sted hvor det bugner av nettopp slike ukurante varer. Så langt er erfaringen veldig god. Vi har sett byggevarer som har ligget i hyllene hos oss lenge, bli solgt med det samme de ble lagt ut på Tørn, sier Bentestuen.

Ifølge gründer og daglig leder, Anjali Bhatnagar, er årsaken til at Tørn får solgt unna disse vanskelig solgte varene nettopp utvalget.

– Helt i starten da vi bare hadde én byggevarekjede på plattformen, gikk det ganske trått. Først da flere kom på begynte salget å ta seg opp. I dag selger ca 300 butikker i Norge hos oss, og halvparten av alt som legges ut er solgt innen måneden er omme. Vi er enormt glade for å ha Maxbo med på laget. De jobber seriøst med å løse utfordringen med overskuddsvarer og er en viktig partner for oss, sier Bhatnagar.

Mer sirkulære

Med samarbeidsavtalen med Tørn håper Maxbo at tiden da overskuddsvarer skaper hodebry for en organisasjon som brenner for å redusere både lagerbeholdningen og miljøbelastningen er forbi.

– Nå får kundene våre enklere tilgang på de virkelige gode kjøpene og vi i Maxbo tar et viktig skritt i retning av å bli mer sirkulære og redusere samtidig svinnet i verdikjeden vår. Det må jo kunne kalles vinn-vinn-vinn, sier Bentestuen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring