LINK Arkitektur er engasjert som totalrådgiver for prestisjeoppdraget i Malmø. Foto: Region Skåne/Perry Nordeng
Publisert: 30.05.2023 

LINK skal designe nytt psykiatribygg i Malmø

Region Skåne har engasjert LINK Arkitektur som totalrådgiver for prosjektering av nye sykehusbygg i Malmø. Gjennom en modernisering av Södra sykehusområdet skal det nå utformes og bygges en rekke nye bygg innenfor psykiatri, rehabilitering, avansert medisinsk behandling i hjemmet og palliativ behandling. Totalt vil de nye byggene omfatte 65.000 kvm.

Det vinnende arkitektteamet består av LINK Arkitektur, med ansvar for helsebygg, Wingårdhs, med ansvar for byplanlegging, og Sydväst, med ansvar for landskapsarkitektur. Arkitektteamet har fått kontrakt på forprosjekteringen som omfatter alle arkitektfaglige disipliner. Oppstart vil være i løpet av tredje kvartal 2023 og fasen vil vare i omtrent 2 år. Kontrakten inneholder også opsjoner for detaljprosjektering og oppfølging i byggefase.

Psykiatribygg er komplekse å designe. Det sosiale samspillet er blant annet helt avgjørende for en effektiv og trygg virksomhet. Å få lov til å jobbe med og tilrettelegge for psykiatri i det sentrale Malmø er et stort og viktig ansvar. Teamet ser spesielt fram til å utvikle og integrere arkitektur og stedstilhørighet i området.

Malmø by sin visjon er å skape en grønn oase innenfor helse og innovasjon. Ulike tilbud smelter sammen til et unikt bymiljø rundt en grønn bykjerne, der bygg for omsorg og forskning, bolig og samfunnstjenester møtes. Dette er i tråd med regionens mål om bærekraftige løsninger for minst mulig klimautslipp.

LINK Arkitektur har satt sammen et tverrfaglig, sterkt team med Wingårdhs og Sydväst, som alle har kontor i Malmø. Til sammen utgjør de en kompetent prosjektgruppe som skal samarbeide om det prestisjefylte oppdraget. LINK har bred erfaring og betydelig kompetanse innenfor psykatrifeltet i tillegg til en god forståelse for prosess, økonomi og gjennomføring av komplekse prosjekter. Med sin erfaring innenfor lignende prosjekter, vil de lede et konsulentteam med høy arbeidskapasitet og presisjon.

I tillegg til de nye psykiatribyggene i Malmö, har arkitektkontoret flere andre sykehusprosjekter på tegnebrettet; Västerås Akutsjukhus og Växjö Akutsjukhus, to av Sveriges største sykehusprosjekter, samt det nye Rikshospitalet i Oslo, Hammerfest sykehus og Drammen sykehus. Prosjektporteføljen av sykehus inkluderer også et pasienthotell og en ny fløybygning på Rigshospitalet København.

Prosjektet setter i gang i høst og forventes ferdigstilt i 2034.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring