Foto: Rapp Bomek
Emner
Publisert
11.nov.2020

Leverte 250 ståldører til nye Deichman hovedbibliotek

I sommer kunne endelig Oslos nye hovedbibliotek Deichman Bjørvika åpne dørene for publikum. Rapp Bomek har installert 250 ståldører til prestisjeprosjektet.

18. juni 2020, etter en seks år lang byggeprosess kunne nye Deichman hovedbibliotek endelig åpne dørene for publikum. Biblioteket har flyttet fra Hammersborg til et helt nytt og unikt bygg i Bjørvika, sentralt plassert midt mellom Oslo S og Operaen.

Bygget for fremtiden

Deichman Bjørvika er en av de største satsningene på kulturbygg i Oslo kommune med en prislapp på rundt 2,5 milliarder kroner. Hovedbiblioteket er blitt et unikt og fremtidsrettet bygg på seks etasjer med litteratur, lese- og studieplasser, scener, kinosal og verksteder for små og store. Deichman Bjørvika har på sine 13 560 kvadratmeter (funksjonsareal) rundt 450 000 bøker og medier tilgjengelig for gratis utlån.

Foto: Rapp Bomek

Største leverandør på prosjektet

Rapp Bomek har vært den største dørleverandøren til Deichman Bjørvika. Siden februar 2018 har selskapet levert rundt 250 stålprofil- og stålplatedører via AF Gruppen som har vært ansvarlig installatør. Ståldørene er installert over hele bygget som inkluderer tekniske rom, publikums- og restaurantområdene, stillerom, møterom, aktivitetsrom, scenerom, samt sikkerhets- og tekniske rom, trappesjakter, ventilasjonsrom, varemottakshallen og parkering.

– Leveransen har vært en blanding av enkle og doble innerdører i både standardstørrelser og på spesialmål. Til publikumsområdene ble det levert spesielt mange dører med glassfelt og stålprofiler i flotte farger, sier fabrikksjef Tore Flaterud.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring