Foto: BMI
Publisert: 16.03.2023 

Lanserer ny innovativ betongtakstein som er mer skånsom mot naturen

Nå lanserer BMI Norge en ny og innovativ overflate- behandling på alle sine Zanda betongtakstein. Den nye overflatebehandlingen er mer skånsom mot miljøet, samtidig som den gir den samme effektive beskyttelsen mot tilgroing av mose og alger som dagens takstein. Dette er helt i tråd med bransjens etterspørsel etter mer holdbare produkter.

BMI har i ere år, sammen med en av verdens ledende kjemikalieleverandør, utviklet en innovativ over atebehandling på all betongtakstein fra varemerket Zanda.

– Den tradisjonelle måten å forhindre tilgroing av mose og alger på malte overfater har vært å tilsette filmkonserverende kjemikalier i malingen. I likhet med utemaling for hus, har dette også vært den tradisjonelle metoden for betongtakstein. Den nye overfatebehandlingen har så gode mekaniske egenskaper at de filmkonserverende kjemikaliene ikke er nødvendige lenger for å oppnå beskyttelse mot tilgroing. Derfor får du en like god beskyttelse som før, bare mer skånsom mot naturen, sier Mikael Berg, ansvarlig for BMIs Zanda produktportefølje for skråtak i Norden.

Den nye overflatebehandlingen er hardere og absorberer mindre vann, noe som resulterer i at mindre smuss fester seg til overflaten. Overflaten tørker også hurtigere etter at den har blitt våt. Synergien mellom disse to egenskapene bidrar til å redusere biologisk vekst på taksteinen.

BMI har med sitt kjente varemerke Zanda, et bredt utvalg av takstein som kommer i flere ulike  farger. Zanda betongtakstein selges i de fleste byggevarekjeder, men kan også bestilles direkte hos håndverkeren.

Med Zandas nye overflatebehandling blir det enklere for håndverkeren og privatpersoner å velge en betongtakstein som er mer skånsom mot miljøet. I løpet av kort tid er hele Zandas produksjon av takstein i Norge skiftet til den nye innovative overflatebehandlingen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring