Nina Solli. Foto: Nicolas Tourrenc
Publisert: 03.06.2024 

Kraftig økning i arbeidsledigheten i byggenæringen

NAVs siste statistikk for arbeidsmarkedet kom i dag. Den viste, ikke overraskende, at ledigheten øker kraftig og mest i byggenæringen.

– NAVs nyeste statistikk for arbeidsmarkedet viser akkurat det vi har advart politikerne mot siden nyboligmarkedet begynte å stupe, nemlig at stadig flere blir arbeidsledige i byggenæringen. Den viser, stikk i strid med det flere statsråder har uttalt, at de ansatte i byggenæringen alene må ta ansvaret for å kjøle ned økonomien i Norge, sier Nina Solli, administrerende direktør i NHO Byggenæringen i en kommentar.

Antallet helt ledige i byggenæringen har økt med 6 prosent bare siden april, og 22 prosent det siste året. I tillegg kommer mange som har mistet jobben i andre bransjer som tilhører verdikjeden i byggenæringen, som for eksempel byggevareindustrien, arkitekter, rådgivere og treindustrien.

– Nå forventer vi at politikerne tar situasjonen innover seg og tar grep i revidert nasjonalbudsjett. Vi trenger alle de fagfolkene vi kan beholde, for å bygge det som trengs i samfunnet i årene fremover. Alternativet kan føre til en vill prisgalopp på boliger og andre bygg i årene fremover, avslutter Solli.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring