Administrerende direktør i Entra, Sonja Horn, mottar det synlige beviset for Powerhouse Kjørbos plassering på den prestisjetunge listen over de 100 mest bærekraftige bygninger i verden. Utmerkelsen overrekkes av Katharina Th. Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse. Foto: Asplan Viak
Publisert: 08.11.2023 

Internasjonal miljøanerkjennelse til Powerhouse Kjørbo

Entras Powerhouse Kjørbo er funnet verdig til å stå på den prestisjetunge listen over de 100 mest fremragende bærekraftige bygninger i verden, anerkjent av det indiske presidentskapet for G20-landene. Powerhouse Kjørbo er plukket ut av India Bureau of Energy Efficiency (BEE), Sustainable Energy for All (SEforALL), World Green Building Council (WorldGBC) og partnere.

Katharina Th. Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse, gratulerer Entra og mener dette er et viktig signal til resten av sektoren.

– En internasjonal miljøanerkjennelse av dette kaliberet for Entras rehabiliterte bygg har stor betydning for bygg- og eiendomssektoren. Skal vi nå klimamålene må vi rive mindre, demontere der vi kan og bruke materialene på nytt. Slik reduserer vi behovet for produksjon av nye materialer som reduserer naturinngrep og avgir klimagasser i produksjonsprosessen, unngår mye transport, reduserer utslipp fra maskiner på byggeplass og mengden avfall.

Både sektoren som helhet og Entra har grunn til å være stolte av utmerkelsen, tilføyer Bramslev.

– Den viser at det norske selskap gjør og får til lokalt blir lagt merke til over hele verden og er en inspirasjonskilde for øvrige norske eiendomsselskaper.

Med dette initiativet viser Bureau of Energy Efficiency (BEE), sammen med internasjonale og nasjonale partnere, bygninger og design som fremmer klimasensitive løsninger og atferd, og fremhever innovasjon som kan bidra til en global transformasjon til et bærekraftig miljø.

Powerhouse Kjørbo er et resultat av langsiktig samarbeid mellom aktørene i Powerhouse. Målet for samarbeidet mellom partene den gangen; Zero, Sapa, Hydro, Skanska, Asplan Viak, Snøhetta og Entra, var å skape verdens mest miljøvennlige bygg gjennom innovasjon og samarbeid.

Sonja Horn, administrerende direktør i Entra, er stolt av utmerkelsen.

– Gjennom tverrfaglig samarbeid viste partnere i Powerhouse allerede i 2014 at det er mulig å rehabilitere eksiterende bygg til å bli energipositive høy kvalitets kontorbygg. Powerhouse Kjørbo viser at det er mulig å rehabilitere med høyt fokus på ombruk, og samtidig gå fra å være storforbrukere av energi til å bli små kraftverk som leverer grønn fornybar energi til nærmiljøet. Alle som jobber i Powerhouse Kjørbo opplever at dette er et godt sted å være, og at høye miljøambisjoner er vel forent med gode brukeropplevelser. Vi er utrolig stolte over vårt Powerhouse, og denne internasjonale anerkjennelsen som viser at Powerhouse Kjørbo også imponerer i en global sammenheng.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring