Teknostallen i Trondheim. Illustrasjon: KLP Eiendom
Publisert: 26.03.2024 

Global teknologileder Arm flytter inn i KLP-eide Teknostallen

Arm Norway, som i utgangspunktet ble etablert gjennom oppkjøp av en NTNU-spinoff, vokser og flytter inn i KLP-eide Teknostallen i Trondheim. Selskapet har signert en leiekontrakt på 6000 kvadratmeter kontorlokaler.

Arm Norway ble opprinnelig etablert gjennom oppkjøpet av NTNU-spinoffen Falanx, som ble kjøpt opp av Arm i 2006.

– Vi er veldig stolte over å ønske et så viktig globalt teknologiselskap med sterk tilstedeværelse i Trondheim velkommen til nye Teknostallen. Falanx hadde faktisk kontor her i den opprinnelige Teknostallen fra 2002 til 2005, og nå ønsker vi dem velkommen tilbake, sier Ruth Hege Havdal, administrerende direktør i KLP Eiendom Trondheim.

Verdensledende

Arm er en global teknologileder med hovedkontor i Cambridge, Storbritannia. Armteknologi bygger fremtiden for databehandling, og dens energieffektive prosessordesign og programvareplattformer har aktivert avansert databehandling i mer enn 280 milliarder brikker til dags dato.

Ettersom selskapet fortsetter å øke sin tilstedeværelse globalt, inkludert i Norge, trengte lokalteamet mer plass, og ønsket å finne nye lokaler i et fremtidsrettet og miljøbevisst kontorbygg som gir det rette miljøet for en sterk kultur og medarbeideropplevelse.  Flyttingen vil skje i to etapper, den første høsten i år, og resten når byggetrinn 2 er ferdigstilt høsten 2025.

Et miljø både på jobb og etter

Bjørnar Pedersen, ansvarlig for utleie i KLP Eiendom Trondheim, er glad for å ha selskapet tilbake på Teknostallen.

– Vi skal videreutvikle og nå skape et fellesskap på tvers av bedriftene, med liv i og rundt bygget også etter arbeidstid. Dette blir Trondheims nye innovasjonsknutepunkt, sier Pedersen.

Hans Norderud og Erlend Krogstad i DNB Næringsmegling, utleierådgivere for KLP, viser til at det er stor interesse for miljøbygg som Teknostallen.

– Vi vet at 9 av 10 brukere ønsker å leie kontorlokaler i miljøvennlige bygg neste gang de flytter. Vi tror betalingsviljen for miljøvennlige bygg vil øke, sier Norderud.

Fakta:

Om Arm:

  • Grunnlagt 1990 i Cambridge i Storbritannia.
  • Verdensledende innen CPU-teknologi.
  • 99 prosent av alle smarttelefoner bruker Arm-baserte prosessorer.
  • 70 prosent av verdens befolkning bruker teknologi fra Arm.

 

Om Teknostallen:

  • Areal: Totalt 47 250 kvadratmeter fordelt på 6 etasjer.
  • Breeam Excellent Platinum Well og energiklasse A.
  • Byggetrinn 1: innflytting november 2023–september 2024.
  • Byggetrinn 2: Innflytting i andre halvår 2025.
  • 200 meter løpebane på taket.
  • 700 sykkelplasser innendørs + 100 uteplasser.
Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring