Foto: Forefence
Emner
Tekst
Lars Holm
Publisert
20.okt.2021

Glassrekkverk med LED-belysning: Forefence med ny spennende produktutvikling

Rekkverkprodusenten Forefence har utviklet LED-belysning til sine glassrekkverkssystemer. Sammen med nyutviklede plantekassemoduler gir dette rom for en solid oppgradering av utemiljøer.

Forefence har utviklet et system for rekkverk av glass med integrert og dimbart LED-lys. Spesialutviklede stolper gjør at man kan montere LED-lys i et skjult system til de fleste glassdesignene i Sonate serien. Systemet inngår i Forefences store egenutviklede portefølje av modulbaserte rekkverks-, levegg- og gjerdeløsninger.

– Vi introduserte dette systemet høsten 2020, sier Bård Meltvedt, Daglig leder og medgründer i Forefence AS.

– Belysningssystemet er resultatet av et samarbeid mellom Forefence og den tyske leverandøren Döllken Lightning, som produserer ‘LED-lysenes Rolls Royce’. Döllken leverer til oljeplattformer og andre med tilsvarende krav til kvalitet og sikkerhet. Produktene de har utviklet er beregnet for ekstreme forhold, og er dermed godt tilpasset nordisk klima.

Norskprodusert system

Navnet Forefence avspeiler selskapets internasjonale ambisjon, men produktene er egenutviklede og produseres her i landet.

Illustrasjon: Forefence

– Ylva Meltvedt og jeg har utviklet designet og de tekniske løsningene, samt sørget for rettighetsbeskyttelse, sier Meltvedt.

– Vi ønsker å markedsføre og distribuere produktene våre internasjonalt, men opprettholde norsk produksjon. Vi bruker Modum Glassindustri AS som glassleverandør, og Plateteknikk AS til produksjon av alle stolper og elementer av stål.

Bestått testing hos SINTEF

Siden starten i 2012 har Forefence drevet med kontinuerlig produktutvikling frem mot et produkt som antagelig er et av markedets mest solide.

– Den store svakheten i glassrekkverkssystemer er stolpene og måten de festes på. SINTEF har testet ut stolpene våre, og rapporten fra Sintef dokumenterer at Forefence kan levere glassrekkverk med en stolpeavstand på inntil 2,1 meter. Dermed må en kunne si at vi produserer noe av det mest solide som finnes i det norske markedet, sier Meltvedt.

– Vi bruker bare børstet syrefast 316-stål som materiale til alle stålelementer som brukes i systemet. Vi produserer alt glass i henhold til standarden NS3510, som angir største tillatte bredde på glassene mellom stolpene på to meter.

– Når vi prosjekterer leveranser til våre kunder er det snakk om skreddersøm, forteller Meltvedt engasjert.

– Det innebærer at alle glass på en strekning skal være like brede, og vi optimaliserer opp mot størst mulig bredde på inntil 2 meter, avhengig av hvilken rekkverksmodell som er aktuell.

Allsidig modulsystem

Forefence-systemet er modulbasert og kan tilpasses alle forhold og ønsker. Ulike design kan kombineres slik at ulike behov ivaretas. Vi kan spesialprodusere vinkler og lage sømløse overganger mellom levegger og rekkverk. Etter at systemet er montert er det tilnærmet vedlikeholdsfritt.

– At systemet er modulbasert gir også store muligheter for bruk av andre typer materialer, sier Meltvedt.

– Vi har for eksempel løsninger for bruk av kompositt, og ulike tresorter. Vi er opptatt av at våre produkter er miljøvennlige og bærekraftige.

Sikre og kllimatilpassede løsninger

I Forefence-systemet festes glassmodulene inn i stolpene, dette gir en tett løsning som gir optimal beskyttelse mot vær og vind.

Foto: Forefence

– Vi leverer solide løsninger for alle forhold, og tenker størst mulig sikkerhet, sier Meltvedt.

– Det er for eksempel ingen kontakt mellom glass og metall. Glasset berører bare PVC som brukes som fals mot glasset. Som del av et ferdig system kan vi også levere oppspent seilduk i stålrammer med ønsket farge og kvalitet. Dette kommer i en kassett som for eksempel kan fjernes i vintersesongen når man stenger hytta og slik spare materialene for vær og vind.

Nyutviklet plantekassesystem

I Forefence jobbes det kontinuerlig med utvikling av produktene for å skape et best mulig utemiljø i forskjellige sammenhenger.

– Utviklingsarbeidet vårt har ledet frem til et designbeskyttet modulbasert plantekassesystem som består av kasser som er tilpasset hverandre. De kan bygges i høyde, bredde lengde og farge, alt etter eget ønske. De kan stables og hektes sammen. Kassene blir produsert i rustfritt stål, og kan inngå i løsninger sammen med de andre produktene i systemet vårt. Kassene kan som rekkverksstolpene pulverlakkeres i ønsket RAL-fargekode. De kan også leveres i Corten-stål.

Plantekassene har en rettighetsbeskyttet flensekant som muliggjør at de kan hektes på hverandre og slik utgjøre en spennende designkonstruksjon, avslutter Meltvedt.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring