Fra venstre: Line Rødal (NSD), Arnstein Hodne (NSD), Leif Øie (GK), Håvard Pallin Grønning (GK), Torstein Tveiten (NSD). Foto: Helse Sør-Øst RHF
Publisert
03.des.2021

GK Inneklima har blitt tildelt en av to kontrakter for luftbehandling til nytt sykehus i Drammen

Onsdag 1. desember signerte prosjektorganisasjonen for nytt sykehus i Drammen kontrakt med GK Inneklima for leveranse av luftbehandling til behandlings- og servicebygget. Kontrakten har en verdi på ca. 208 millioner inkludert mva.

Luftbehandling til sentralbygget i det nye sykehuset er delt opp i to entrepriser: En for behandlings- og servicebygg, og en for poliklinikk- og sengebygg. De fire nevnte byggene utgjør til sammen ca. 90 000 kvadratmeter og blir omtalt som sentralbygget til nytt sykehus i Drammen.

Illustrasjon: Helse Sør-Øst RHF/Link arkitektur/Ratio arkitekter/Bølgeblikk

GK Inneklima AS skal levere luftbehandlingsanlegg, laboratorieventilasjon, diatermiavtrekk og felles opphengssystem for behandlings- og servicebygg.

– Luftkvaliteten på et sykehus er vesentlig for å beskytte pasienter som ofte er i en sårbar situasjon. Luftkvaliteten er også viktig for å skape et forsvarlig arbeidsmiljø for sykehuset ansatte. Anleggene er til dels komplekse og teknologisk avanserte. Vi er stolte over tilliten fra Helse Sør-Øst, sier divisjonsdirektør entreprise Leif Øie fra GK Norge.

– Med GK Inneklima får vi en dyktig leverandør til nytt sykehus i Drammen med utstrakt erfaring fra tilsvarende leveranser til sykehus. Vi ser frem til et godt samarbeid og ønsker de velkommen til byggeplassen, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring