Emner
Publisert
06.feb.2019

Fylkesmannen etablerer seg i DBC - Drammen stasjon Business Center

Bane NOR Eiendom har signert leieavtale med Fylkesmannen i Oslo og Viken. Fylkesmannen skal leie 4. og 5. etasje i Bane NOR Eiendoms nye kontorbygg, DBC, som bygges ved Drammen stasjon. I DBC vil de 140 ansatte hos Fylkesmannen disponere ca. 2.700 kvm. Overtakelsesdato er satt til 1. desember 2020. – Vi er veldig fornøyd […]

Bane NOR Eiendom har signert leieavtale med Fylkesmannen i Oslo og Viken. Fylkesmannen skal leie 4. og 5. etasje i Bane NOR Eiendoms nye kontorbygg, DBC, som bygges ved Drammen stasjon.

I DBC vil de 140 ansatte hos Fylkesmannen disponere ca. 2.700 kvm. Overtakelsesdato er satt til 1. desember 2020.

– Vi er veldig fornøyd med å få inn en så viktig samfunnsaktør og langsiktig leietaker som Fylkesmannen i Oslo og Viken i DBC. Interessen for det nye bygget vårt er stor, noe som understreker hvor viktig det er å etablere kontorlokaler ved sentrale knutepunkt. Fra før har vi leid ut 3.700 kvm i bygget til Statens Vegvesen, og flere signeringer er på gang, forteller prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom.

– Vi gleder oss til å flytte inn i splitter nye lokaler i bygget som får Drammens beste og mest sentrale beliggenhet, sier direktør Sten Yngve Solberg ved Fylkesmannen i Oslo og Viken.

DBC skal etter planen stå ferdig 1. februar 2020 og blir et miljøvennlig og arealeffektivt kontorbygg på 13.000 kvm fordelt på 11 etasjer. Bygget skal Breeam-NOR-sertifiseres Very Good, og får passivhus-standard.

De moderne kontorlokalene i DBC vil by på flott utsikt, meget gode lysforhold og en sentral beliggenhet rett ved Drammens viktigste knutepunkt. Fellesområdene er godt planlagt med sosiale soner, kaffebar, resepsjon med servicedesk, bedriftsrestaurant, treningsrom i toppetasjen og en stor felles takterrasse i 9. etasje. I kjelleren blir det 32 p-plasser, garderober og sykkelparkering med plass til 220 sykler.

Nærmeste nabo til DBC blir det nye River Station Hotel med cirka 250 rom og konferansekapasitet til 500 – 600 personer.

Malling & Co har vært Bane NOR Eiendoms rådgiver i utleieprosessen.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring