Publisert: 02.05.2018 

Fransk forsker 3D-printet bolig – kommer til Bygg 4.0

En fransk forsker som har bygget en kommunal bolig med 3D-printer er bekreftet som foredragsholder til konferansen Bygg 4.0. Byggemetoden...

En fransk forsker som har bygget en kommunal bolig med 3D-printer er bekreftet som foredragsholder til konferansen Bygg 4.0.

Byggemetoden BatiPrint3D™ er patentert av Université de Nantes, og et resultat av samarbeid mellom forskningsinstituttene LS2N (spesialister på robotsystemer) og GeM (som forsker på materialer). Den avanserte teknologien består i å først printe to lag med ekspanderende skum, som brukes som forskaling for et tredje lag av betong.

– Et 95 m2 stort hus ble bygget i oktober 2017 med denne banebrytende metoden, og det er første gang at en av forskerne bak prosjektet kommer til Norge for å presentere teknologien, sier seniorforsker Nathalie Labonnote ved SINTEF Byggforsk.

Økonomiske og miljømessige fordeler med 3D-printing av konstruksjoner

– Målet er å bygge rimelige boliger som kan tilpasses både lokale forhold og kundens ønsker, samtidig som det skal bygges raskt og blir billig i drift, sier professor Philippe Poullain, som gleder seg til å møte den norske byggebransjen på Bygg 4.0-konferansen 15. mai i Oslo.

– Det er klart at robotteknologien representerer en drastisk endring av byggebransjen. Vår jobb er å utvikle løsninger som reduserer byggetiden og forbedrer termisk isolasjon, samt reduserer driftskostnadene til konstruksjonen, påpeker Poullain.

Informasjon:

Tid: Tirsdag 15. mai kl. 8–16 (workshop kl. 13–16)
Sted: Meet Ullevaal, Oslo

Påmelding: Meld deg på her

Konferanse om digitalisering for BAE-sektoren

SINTEF, NTNU og Bygdin-nettverket arrangerer en konferanse om digitalisering for BAE-sektoren den 15. mai i Oslo. Konferansen tar utgangspunkt i eksempler og modeller for digitalisering, og setter fokus på hva digitalisering betyr for de ulike aktørene i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren.

Spennende foredrag fra både forskningsinstitutter og bedrifter skal vise veien til den digitale transformasjonen. Droner, parametrisk design, digital tvilling, sensorer, BIM, og virtuell virkelighet er kun noen få nøkkelord. Etter foredragene inviteres det til en aktiv og engasjerende workshop med nettverksbygging og diskusjoner om forskning under overskriften "Digital og innovativ byggeprosess".

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring