Foto: NCC
Publisert: 16.04.2024 

Første gulvstøp på Tønsberg tinghus

Forrige uke var det første gulvstøp på Tønsberg tinghus. Støpekaken ble servert mellom betongleveringen.

– Det er en milepæl for prosjektet med første gulvstøp. Vi har jobbet lenge med fundamentering og forberedende arbeid, så nå var det godt med betonglevering på prosjektet, sier Jonatan Hjellnes, prosjektleder i NCC.

170 kubikk med lavkarbonbetong ble levert fra Unicon i Tønsberg. Lavkarbonbetong er satt opp med en betongresept som består ingredienser som gir et totalt lavere co2-avtrykk enn ordinær betong. Det er blant annet benyttet flyveaske som tilslag, for å redusere andelen sement.

Betongpumpebilen som ble brukt for denne leveransen var elektrisk. Tønsberg tinghus har som mål å redusere CO2-utslippet, og benytter elektrisk utstyr så langt det lar seg gjøre. Prosjektet er prosjektert som et passivhus.

– Vi holder fin framgang på prosjektet, og støpingen skjer i henhold til framdriftsplanen. Vi har en liten byggeplass, med nære naboer, så det gir visse utfordringer med logistikk. Vi har svært gode samarbeidspartnere på prosjektet og et godt forhold til naboene, så vi løser alt med god kommunikasjon, sier Kristian Jørgensen, anleggsleder i NCC.

I løpet av mai vil arbeidet med veggene starte.

NCC bygger Tønsberg tinghus for Statsbygg på vegne av Domstolsadministrasjonen. Tinghuset skal være innflytningsklart i løpet av høsten 2025.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring