Nydalen Fabrikker eies av Guri Hummelsund, Anne Dubrau og Randi Kvissel Haugen. Foto: Avantor
Publisert: 17.03.2023 

Forsmak på Norges største ombruksfabrikk i Nydalen

Avantor håper Nydalen Fabrikker vil bidra til merverdi for alle innbyggerne i Nydalen og Oslo by. Det vil føre til mer liv i bydelen på dagtid og kveldstid, samt bidra til den grønne omstillingen vi er på full fart inn i.

I helgen åpnes Nydalen Fabrikker opp for publikum. Bygget rommer det som skal bli Norges største ombrukssenter. På fredag blir det fagdag med flere kjente profiler som klima- og miljøminister Espen Barth Eide og Jenny Skavlan.

På lørdag er det åpen dag for store og små. Her kan du blant annet kjøpe sirkulære produkter – og møte menneskene som lager dem. Du kan få hjelp til reparasjon og redesign, nyte god mat, delta på workshops, aktiviteter og oppleve god musikk.

– Avantor startet sitt arbeid i Nydalen tidlig på nittitallet og da var dette et industriområde. Nå er Nydalen blitt et moderne bydelssentrum med kontorer, leiligheter og parker. Med Nydalen Fabrikker skal vi på nytt re-industrialisere, for en mer bærekraftig fremtid, sier Øystein Thorup, administrerende direktør i Avantor.

Anne Dubrau er fabrikksjef for ombruksfabrikken.

– Skal norsk industri og varehandel være konkurransedyktig i fremtiden må vi ta grep for å tilpasse oss. Det krever en re-industrialisering av Norge – og den reisen starter vi i Nydalen Fabrikker, sier Dubrau.

Her finner du hele programmet.

Fakta:
  • Nydalen fabrikker vil bli Norges største ombruksfabrikk.
  • Avantor eier bygget som Nydalen Fabrikker benytter. Tidligere var dette fabrikken «Fiskars».
  • Anne Dubrau eier Nydalen fabrikken sammen Randi Kvissel Haugen og Guri Hummelsund.
  • McKinsey peker på sirkulærøkonomien som en av de ti viktigste fremtidsnæringene i Norge. I en rapport har de estimert potensialet for ny verdiskaping til 46 milliarder kroner. Ifølge analysen kan sirkulærøkonomien skape 14.000 nye arbeidsplasser i Norge innen 2030.
  • McKinsey trekker frem nye økosystemer for vedlikehold, deling og resirkulering, bedre utnyttelse og gjenbruk av materialer som et viktig område.

 

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring