Foto: Höegh Eiendom
Publisert: 08.09.2020 

Et av Europas smartest bygg er solgt - overtegning og stor interesse

Clarkson Platou Real Estate kjøper aksjene i Karvesvingen 5 AS fra AF Gruppen og Höegh Eiendom. Det har vært stor interesse for det nyoppførte smartbygget som er proppfullt av moderne sensorteknologi og fremtidsrettede løsninger.

– Vi er svært fornøyde med transaksjonen. Vi får nå betalt for 10 års arbeid med å skape et attraktivt bygulv rundt historiske bygninger på HasleLinje. Området fremstår nå som en tilnærmet ferdig utviklet bydel; Et levende sted som begeistrer med butikker, serveringssteder, skole og boliger. I april ferdigstiller vi dessuten et nabolagshotell som vil bidra til ytterligere aktivitet på området, sier Birthe Smedsrud Skeid, finansdirektør i Höegh Eiendom.

Hovedleietaker ATEA flyttet inn i det 18 000 kvm store kontorbygget første kvartal 2020. Det har vært stor interesse for konseptet rundt smartbygg fra bransjeaktører innen IT og telekom, og bygget var tilnærmet fullt utleid ved ferdigstillelse. Entreprenør har vært AF Gruppen, og bygget er BREEAM-NOR Excellent miljøsertifisert. Höegh Eiendom vil fortsette forvaltningen av bygget etter salget.

– Vi tror grunnen til at vi har lykkes er vi kan tilby et godt og gjennomarbeidet produkt, god tilgjengelighet og etableringen av det som har blitt en media-og teknologihub. Med dette har vi tiltrukket oss innovative og moderne virksomheter som viktige leietakere på HasleLinje. Inkludert bygg under oppføring ligger ledigheten på HasleLinje p.t på 4,8%, hvilket er svært tilfredsstillende. Nå ser vi frem til å utvikle de resterende tomtene, sier Otto Groth, direktør i AF Eiendom.

– Dette har vært et utrolig spennende prosjekt å jobbe med. Investormarkedet har tatt vel imot dette fremtidsrettete bygget. Mange av investorene vi har snakket med er imponert av design- og interiørkonseptet, som er orientert rundt en møteplass for alle leietakerne i bygget, sier Stian Nicolaus, managing partner i Clarksons Platou Real Estate.

Union Gruppen har vært megler for transaksjonen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring