Foto: Eltel
Publisert: 14.05.2024 

Eltel sikrer innendørs dekning i Construction City

Eltel skal levere innendørs 4G og 5G mobildekning til det 103 000 kvadratmeter store Construction City.

– Dette er en investering i god brukeropplevelse. Vi vet at et godt innendørs 4G- og 5G nettverk er viktig for å sikre høy datahastighet og gjennomgående god dekning i hele bygget. De fleste mobiltelefonsamtaler og godt over 80 prosent av mobildatatrafikk foregår innendørs, i tillegg har innendørsområder i snitt 50 prosent høyere datatrafikk per bruker sammenliknet med et utendørsmiljø. Leietakerne våre skal slippe å bli brutt i samtalene eller gjøremålene sine bare fordi de går inn i heisen eller kjører inn i parkeringsanlegget, sier prosjektleder Stian Ruud i Construction City Eiendom.

Eltel, som er en ledende leverandør av tjenester innen kritisk infrastruktur og effektive kommunikasjonsnettverk, skal installere mer enn 350 antenner med støtte for Telenor, Telia og Ice for å sikre sømløs talekommunikasjon, rask og pålitelig dataoverføring og redusert strømforbruk på alle enheter som befinner seg innendørs. Avtalen har en verdi på mellom 18–23 millioner kroner.

– Denne avtalen understreker Eltels posisjon som en pålitelig aktør innen telekommunikasjon og vår evne til å møte de stadig økende kravene til moderne forretningsinfrastruktur. Økte krav gir nye muligheter som vi gjerne griper, og vi er stolte over å ha blitt valgt som partner for å bygge anlegg for innendørs mobildekning i Construction City, sier Thor-Egel Bråthen, administrerende direktør i Eltel Norge.

Løsningen som er valgt for å sikre innendørs mobildekning er et såkalt Distribuert Antenne System (DAS). Dette er utviklet for å kunne øke dekningsområdet og signalkvaliteten i bygninger av ulike størrelser og konstruksjonsmaterialer.

– Construction City etablerer en sikker og velfungerende digital infrastruktur i takt med den digitale utviklingen av byggforvaltning, leietakertjenester og samhandling.  Gjennom samarbeidsavtaler med selskaper som Eltel for innendørs mobildekning, Intility for nettverksinfrastruktur og Life@work med tjenesteplattformen, sikrer vi en robust og pålitelig digital infrastruktur, sier daglig leder Hege Skjelbred Hatlemark i Construction City Eiendom.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring