Emner
Publisert
22.mai.2018

Eliaden: En langt bedre messeopplevelse

– Vi er ganske sikre på at folk får en bedre messeopplevelse i år enn tidligere. For det første fordi vi har et enda bedre faglig innhold. I tillegg er standene større, noe som gir bedre fokus på hver enkelt stand. Messedirektør Svein Arnesen i Eliaden er hektisk, men fornøyd i dagene før arrangementet går […]

– Vi er ganske sikre på at folk får en bedre messeopplevelse i år enn tidligere. For det første fordi vi har et enda bedre faglig innhold. I tillegg er standene større, noe som gir bedre fokus på hver enkelt stand.

Messedirektør Svein Arnesen i Eliaden er hektisk, men fornøyd i dagene før arrangementet går av stabelen, og tar seg tross sin opptatthet tid til en kjapp prat med Fremtidens Byggenæring. Det blir mye å oppleve under årets Eliade kan han avsløre, og gleder seg til å kunne åpne dørene for rundt 300 utstillere og et foreløpig ukjent antall besøkende.

Best ever?

– Som messegeneraler flest, kan du vel love den beste Eliaden noensinne, kanskje?

– Vi skal i alle fall gjøre vårt beste, sier han med et smil. Det er tusenvis av detaljer som skal på plass i de siste dagene og timene før dørene åpnes, men slik skal det være, og Arnesen virker forbausende rolig i innspurten:

«En skikkelig «oktoberfest» er det lagt opp til denne gangen, og den vet jeg både arrangører, utstillere og andre ser fram til.»

- Svein Arnesen

– Det skyldes nok at jeg har veldig gode og erfarne medarbeidere med meg på arrangementssiden, og så er det jo klart at vi har veldig profesjonelle utstillere, så dette skal gå fint, bedyrer han.

– Hva vil du si kjennetegner årets Eliade?

– For det første er det jo viktig å minne om at dette er den elektrotekniske bransjens største showrom. Eliaden inneholder både energi, industri, automatisering og elinstallasjon! Her møtes i praksis hele bransjen til et treff fylt av tverrfaglige arrangementer, utstillinger og mye, mye annet. Det blir en fest for bransjen rett og slett, slår han fast.

Oktoberfest

– Ja, for fest blir det også tid til?

– Det er jo det jeg sier! En skikkelig «oktoberfest» er det lagt opp til denne gangen, og den vet jeg både arrangører, utstillere og andre ser fram til. Vi har plass til rundt 400 mennesker, og slik det ser ut nå, kommer det til å bli «stinn brakke», frister messegeneralen.

– Men det blir ikke bare festligheter?

– Neida, som sagt blir det en Eliade i år som folk kommer til å huske. Med alt fra Åpningskonferansen med bl.a. Fredrik Reinfeldt via Lunsjseminaret "Kunstig intelligens og fremtidens industri", og utstillinger som folk kommer til å huske en stund. "Byggherrenes Scene" er også et seminar jeg vil trekke frem hvor innovative byggherrer entrer scenen med sine ønsker, og leverandører og rådgivere presenterer sine forslag til løsninger. Det kommer til å bli et minneverdig arrangement, sier han med ettertrykk.

«Dette er den elektrotekniske bransjens største showrom.»

- Svein Arnesen

– Hva tror du er det viktigste for folk, festen, utstillingene eller det faglige innholdet?

– Tja, det kan vel være litt forskjellig. Men jeg tror ikke folk reiser hit bare for oktoberfesten altså, smiler han. Det er nok en blanding for de fleste: Noen er opptatt av utstillingene og hva det kan bringe dem av nye kontakter og muligheter, mens andre nok er spente på en del av de faglige foredragene. Det sier jo sitt at vi faktisk har mellom 450 og 500 personer som har meldt sin interesse for NEK 400-foredraget. Men felles for alle er nok at de gleder seg til årets Eliade, tror Arnesen.

300 utstillere

– Men noen utstillerrekord blir det ikke i år?

– Kanskje ikke når det gjelder antallet utstillere, for forrige gang hadde vi mange små stands, og nådde vel rundt 320 utstillere. Nå har vi 300, men med større stands, og desto bedre fokus på hver enkelt stand. Og vi har med oss en stor elektrogrossist som ikke har vært med oss tidligere, og flere av lysleverandørene er også tilbake så det er vi veldig fornøyd med. Totalt sett kjenner jeg meg sikker på at de aller fleste som legger veien innom Eliaden i år kommer til å finne noe som interesserer dem, og det må jo være hovedpoenget, ikke sant? At utstillerne treffer riktig mange som er interessert i akkurat det produktet eller produktene som du ønsker å vise frem på standen din, sier han ettertenksomt, og oppfordrer alle til å ta en titt på seminarprogrammet og foredrag på åpne scener på www.eliaden.no og legger til at så og si alle har fri adgang, men noen krever påmelding.

– Hva tror du blir publikumsvinneren i år?

– Det er jo alltid vanskelig å tippe, men jeg ser jo at elbiler, elbillading og alle de forskjellige produktene rundt dette kommer til å ha en langt større fokus enn vi har sett noen gang før. Dette er et sterkt fremvoksende område, sammen med solstrøm og de produktene som naturlig hører inn under det.

– Så det betyr at sammen med at samfunnet endres, så skifter også Eliaden innhold?

– Ja, det kan man kanskje si, men mange vil vel kanskje heller peke på det faktum at bransjen har ligget i forkant på dette feltet, og vil fortsette å gjøre det. Så vi kan vel heller si at vi er i førersetet – men at det er viktig å holde koken, og ikke minst oppgradere seg og sine produkter slik at man er rustet til å møte fremtiden. Her vil jeg si at bransjen har vist en utrolig evne til fremsynthet, så også derfor vil det være spennende for mange å ta turen til Eliaden også i år, sier Svein Arnesen med ettertrykk.

Velkommen 2020

– Og allerede mens forberedelsene for 2018 er i ferd med å ferdigstilles, er dere kanskje klare for 2020?

– Vi er alltid klare, smiler han. Men legger alvorlig til at selv om de nok har begynt å tenke på hvordan neste Eliade skal kunne komme til å se ut, er det ikke noen avgjørende beslutninger som er tatt ennå, og det vil nok ikke komme til å skje før man har oppsummert årets Eliade, og de tilbakemeldingene som kommer etter den. Man er nemlig opptatt av å være lydhøre overfor både utstillere, ekspertise og publikum. Men sikkert er det at det blir en ny Eliade også om 2 år, så det er bare å merke av i kalenderen. Nye opplevelser, nye ting å lære og ikke minst nye bekjentskaper venter.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring