Fra venstre: Daglig leder Stig Bredvei og produktansvarlig Ole Tom Kolstad i Mobile Worker. Foto: Mobile Worker
Emner
Publisert
02.nov.2020

Devinco Gruppen lanserer fremtidsrettet kvalitet- og HMS system for bygg og anlegg

– Devinco og datterselskapet Mobile Worker utvikler nå et helt nytt skybasert system for kvalitetssikring og HMS. Gruppen investerer 50 millioner kroner på utvikling av skybaserte løsninger for helhetlig prosjektstyring for bygg- og anleggsbedrifter, der KS/HMS inngår som et av flere elementer. Nå har vi gleden av å kunne lansere dette på nyåret i 2021, uttaler Stig M. Bredvei, daglig leder i Mobile Worker AS.

– Selskapene leverer i dag feltsystemer som timeregistrering, vareforbruk, ordre/prosjekthåndtering, integrert kjørebok, utstyrskontroll, ressursplanlegging, mannskapslister, og mer. En komplett modul for KS/HMS som oppfyller alle lovkrav, har lenge vært etterspurt blant våre kunder, sier produktansvarlig Ole Tom Kolstad i Mobile Worker.

– Løsningen vil kunne brukes som et selvstendig KS/HMS system, men vil også være sømløst integrert med feltsystemene SpeedyCraft og Mobile Worker, som brukes av mange bedrifter innen bygg- og installasjonsfagene. Våre eksisterende kunder vil få alt de trenger i en app uten ekstra kostnad, og slipper å forholde seg til flere ulike feltsystemer, legger Kolstad til.

Inviterer bransjeforeninger og kjeder til samarbeid

– Vi har inngått samarbeid med flere kjeder og bransjeorganisasjoner for å utvikle KS/HMS løsninger som er best tilpasset deres behov. Kjeden eller bransjeforeningen kjenner utfordringene medlemmene står overfor i hverdagen, og er best egnet til å kunne utvikle innhold som skjema, sjekklister, rutiner og avvikshåndtering i løsningen som skal brukes. Et godt KS/HMS system skal effektivisere, ikke komplisere driften.

– Det finnes nok av «komplette - rett fra hyllen» systemer. Disse strekker ikke alltid til for ulike behov, og man ender ofte opp med å bruke mye tid og penger på å gjøre fordyrende egenutvikling og tilpasninger, uttaler Bredvei. Medlemmer i kjedene og bransjeforeningene vil også få en svært hyggelig pris på løsningen.

Må være enkelt å bruke

– Vår oppgave i forhold til kjedene og bransjeforeningene blir å lage, videreutvikle og drifte den tekniske plattformen. Vi er ikke først, men når vi nå tar steget, er vår ambisjon å bli best. Vi ser alt for mange KS/HMS systemer som er lite brukervennlige, og ender opp med å ikke bli brukt. For oss er det tre viktige faktorer som gjelder i utviklingen: enkelthet, enkelhet og enkelhet. Samtidig skal systemet også lett kunne tilpasses mer avanserte behov for de som trenger det, avslutter Bredvei.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring