Illustrasjon: Vander
Publisert: 26.01.2023 

Dette har ikke skjedd siden 2014: – Vi ser at stadig flere vil bo på denne måten

Om kort tid åpner et splitter nytt leilighetshotell i Tromsø.

– Vi vet at mange har en livsdrøm om nordlys. Nå sørger vi for at flere får oppleve dette, sier Ole Henrik Engen i Vander.

1.februar åpner Norges første nybygde leilighetshotell i hjertet av Tromsø. Leilighetshotellet har fått navnet Skaret by Vander og består av 147 moderne leiligheter med by, hav og fjell som nærmeste nabo.

– Med dette ønsker vi å skape et hjem for de som er på besøk i Tromsø. Enten en skal bo her et par dager, eller i flere dager, sier Engen før han fortsetter:

– Vi ser at stadig flere ønsker å bo i leilighet når de er på reise. Derfor var det helt naturlig for oss å lytte til markedet og etablere et moderne leilighetshotell, slik at våre besøkende kan leve mest mulig som hjemme, selv når de er på reise.

De siste årene har reiselivet i Tromsø eksplodert. Men det er ikke bygget nye hoteller i sentrum av byen siden The Edge i 2014. Derfor er Engen sikker på at leilighetshotellet vil bli tatt godt imot i Nordens Paris.

Allerede i 2009 så Vanders forløper Bjørvika Apartments dagens lys, og siden den gang har selskapet drevet med utleie av leiligheter i seks byer i Norge og Sverige. I dag opererer de med 800 leiligheter i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø, Stockholm og Linköping.

I hjertet av Tromsø

Det er den kjente eiendomsaktøren Pellerin som står bak det nye hotellbygget midt i sentrum av Tromsø. Hotellet ferdigstiller Pellerinkvartalet på 17 000 kvadratmeter som de har arbeidet med siden 2016. Pellerin har investert over 600 millioner kroner i kvartalet.

Eiendomsaktøren har stor tro på Vander og byens nye hotelltilbud.

– Vi er stolte over å kunne vise frem et nytt kvartal i Tromsø hvor vi i samarbeid med Niels Torp Arkitekter og Econor som lokal entreprenør og Vander som hotelldrivere har skapt løsninger for kundene, med arkitektur og bærekraft i verdensklasse. Vi ser hvordan hotellmarkedet har beveget seg over i denne retningen og har veldig trua på at dette er et tilbud som vil bli godt tatt imot i Tromsø, sier Eirik Espejord, administrerende direktør i Pellerin.

Han får støtte av eier og styreleder i Pellerin, Roar Dons.

Selv om dette blir Engens største nyåpning i Tromsø er han langt fra noen nykommer i bransjen.

– Vander er en fantastisk organisasjon med fin fart og utvikling som oser av kvalitet og innovativitet. De er nytenkende og produktet deres møter byen og byens befolkning, og tilrettelegger for turister og næringsliv. Dette hotellet ligger i hjerte av Tromsø og er en fin avslutning på det nye Pellerinkvartalet, sier Dons.

Han kan fortelle mer om hotellets navn:

– Sammen med Vander har vi gitt hotellet navnet Skaret. Et navn som gir kobling til arkitekturen ved at de to bygningsdelene er bundet sammen av et markant glassparti som inviterer inn og skaper en lys og åpen passasje i bygget, sier han.

Skaret er gjerne en ferdselsåre, stedet du legger vandreruten, den naturlige veien å velge når du skal krysse et fjell.

– Hos oss er Skaret ferdselsåren gjennom bygget, stedet der gjester og lokalbefolkning velger å oppholde seg eller ferdes – en naturlig møteplass. Det er også et navn som hører til byen. Vil du oppsøke byens geografiske midtpunkt må du faktisk legge turen til Skaret - som ligger tett på andre turdestinasjoner som Storskaret, Skarvassbu og Skarsfjellet, sier Dons.

Store ambisjoner

Om kort tid sjekker de første gjestene inn på Skaret by Vander, og den spennende reisen vil fortsette.

– Vi ønsker å gi flere muligheten til å bo i moderne leilighetshotell over hele Norge og i Norden. Nå starer vi i Tromsø, og gleder oss til å se på flere muligheter både i inn- og utland i årene som kommer, sier Engen i Vander.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring