Publisert
23.aug.2018

Dette er byggene som får besøk av fagjuryen

Hele 80 bygg ble foreslått til Statens pris for byggkvalitet. Seks av byggene er fortsatt med i konkurransen og skal vurderes av fagjuryen denne uken. Direktoratet for byggkvalitet fikk inn totalt 80 forslag til Statens pris for byggkvalitet da fristen for påmelding gikk ut tidligere i år. Av disse har fagjuryen nå valgt ut seks […]

Hele 80 bygg ble foreslått til Statens pris for byggkvalitet. Seks av byggene er fortsatt med i konkurransen og skal vurderes av fagjuryen denne uken.

Direktoratet for byggkvalitet fikk inn totalt 80 forslag til Statens pris for byggkvalitet da fristen for påmelding gikk ut tidligere i år. Av disse har fagjuryen nå valgt ut seks bygg som skal befares før det til slutt skal nomineres tre bygg til selve «finalen».

Byggene som skal befares befinner seg i Trondheim, Ulsteinvik, Bergen og Oslo:

Høgskulen på Vestlandet, Campus Kronstad, Bergen
Massivtrehus i Moholt studentby, Trondheim
Ulstein Arena, Ulsteinvik
Førstehjemsboliger på Furuset, Oslo
Forretningsbygg i Munkedamsveien 62, Oslo
Forretningsbygget Youngskvartalet, Oslo

– Det har vært en spennende prosess vi i fagjuryen nå har vært igjennom, hvor vi har sett på alle de 80 forslagene til prisen. Målet vårt er å finne de gode forbildene - bygg med særdeles høy byggkvalitet, som bransjen kan lære av. Vi er godt fornøyde med de seks byggene vi når står igjen med, og ser fram til å ta byggene i øyensyn og befare disse nærmere, sier juryleder Erling Lae.

Etter befaringen vil juryen igjen samles for å diskutere hvilke tre bygg som skal nomineres til årets pris. De tre nominerte vil bli offentliggjort i midten av september.

Fokus på fortetting

Årets pris har hatt et spesielt fokus på fortetting.

– God fortetting og effektiv utnyttelse av arealer kan gi mer bærekraftige byer og tettsteder. De seks prosjektene vi nå skal besøke bidrar alle til fortetting. Det vil vi også se nærmere på under befaringen, avslutter Lae.

Statens pris for byggkvalitet deles ut den 31. oktober på Vulkan Arena i Oslo av kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland og juryleder Erling Lae .

Fagjuryen for prisen består av sivilarkitekt Heidi Bjøru fra ,Tromsø, sivilingeniør Bård Kåre Flem fra Trondheim, professor Eli-Kirstin Eide fra Bergen, samt tre medlemmer fra Oslo; sjefingeniør PhD Mai Anh Thị Lê, administrerende direktør i DOGA Tor Inge Hjemdal og tidligere fylkesmann i Vestfold, Erling Lae.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring