Foto: TOOLS
Publisert: 14.09.2023 

Derfor velger stadig flere proffbrukere en verneskolett på jobb

Arbeidssko er gjerne på beina hele arbeidsdagen, og da er det viktig å være skodd for alle potensielle utfordringer du kan møte på i løpet av arbeidsdagen. Mange belastningsskader og ulykker kunne vært unngått med riktig fottøy.

– Noe av det viktigste du gjør for egen helse og komfort i arbeidshverdagen, er å investere i arbeidssko som tilfredsstiller dine behov i arbeidshverdagen.

Det forteller Willy Andersen i Sievi, som er Nord Europas største produsent av sko. Han forteller at mange møter flere ulike arbeidsmiljøer og oppgaver i hverdagen, og har derfor behov for allsidige arbeidssko.

Flere velger skoletter fremfor lave sko

– Skolett passer for alle typer arbeid, og hvem som helst kan dra nytte av skolettens fordeler, slår Willy fast.

Mange velger arbeidssko etter utseende, og lavsko har lenge vært det foretrukne valget. Men Willy forteller at de nå ser en skiftning fra lavsko til høye vernesko og skoletter.

– Lavsko selger fortsatt mest, men skoletter har hatt den desidert største økningen. Flere og flere får øynene opp for fordelene med å bruke skoletter. Vi opplever også stadig oftere at bevisste kunder stiller krav til at de vil ha skoletter, forteller han.

Mens skoletter tidligere kunne veie flere kilo, er dagens modeller betydelig lettere og mer komfortable i bruk.

– Sievi jobber med å eliminere følelsen av å gå i vernesko, og dagens modeller føles som fritidssko.

Den lave vekten og komforten går ikke på bekostning av sikkerhet og beskyttelse, som er den største fordelen med skoletter.

– Fordelen med skolett er at det er en høy sko med god beskyttelse mot overtråkk. I ulendt terreng beskytter den også mot skarpe gjenstander og slag mot ankelen. Uansett om du jobber mye i stillaser, trapper, offshore, eller med transport, så vil du være mye bedre beskyttet med skoletter.

5 egenskaper eksperten liker med skolettene til Sievi

Willy trekker fram fem egenskaper med skolettene til Sievi, som han mener er spesielt viktige.

Traction pro

Altfor mange sliter med ryggproblemer etter fall som kunne vært unngått med riktig skotøy, ifølge Willy.

– TractionPro er en egenutviklet yttersåle fra Sievi med markedets beste friksjonsegenskaper og sklisikkerhet, uansett forhold. Såleblandingen består av nitril og gummi i den ytterste delen av sålen, som resulterer i fantastiske antiskli-egenskaper på glatt underlag.

Med TractionPro er du skodd for all slags vær og temperatur, og du slipper å bruke energi på å unngå å skli. Sålen er svært fleksibel og holder seg myk helt ned til 26 minusgrader.

FLEXENERGY®

– Sievi FLEXENERGY-komponenten er en fleksibel del som dekker hele hælpartiet. Den gir helt unik støtte til vrist, knær, rygg og hofter, ved at den absorberer støt og tilbakefører 55 prosent av energien i hvert skritt du tar. Resultatet er en myk og behagelig opplevelse.

Komponenten er laget av Infinergy-materiale, som er verdens første elastiske termoplastiske polyuretan (TPU) utviklet av BASF.

– De som først har prøvd modeller med FLEXENERGY blir som regel frelst, sier Willy.

Memory foam

– Memory foam er et ganske morsomt materiale som former seg etter føttene dine. Føttene dine har en form om morgenen, mens de hovner opp utover dagen. I tillegg er størrelsen på føttene veldig individuelt, og venstre og høyre fot er ulike.

Memory foam-materialet tilpasser seg størrelsen på ankelen ved å trekke seg inn og ut, samtidig som den beholder den samme sterke beskyttelsen.

– Memory foam har en helt utrolig fleksibilitet og gir enorm støtte, så du slipper å oppleve å tråkke over eller at foten flyr rundt inne i skoen. Du kan sammenligne det med når du tar på deg en slalomstøvel. Da bruker ikke kroppen energi på å balansere eller være redd for overtråkk, og du kan heller fokusere på selve jobben.

3D-dry

– 3D-dry er Sievis egenutviklede fôrmateriale som vi har i alle modeller utenom de med Gore-Tex eller vinterfôr. 3D-dry er et materiale med høy fukttransport, som vil si at det trekker til seg fukt og transporterer fukten bort fra foten. I kombinasjon med skinnet får du sko som holder seg tørrere. Er du tørr om vinteren og når det regner, så holder du deg også frisk, poengterer han.

For å dra full nytte av 3D-dry, anbefaler Willy å investere i gode sokker med ullblanding.

– Vi synes at det dummeste du kan gjøre er å bruke bomullssokker i vernesko, som du bruker mer enn fritidssko. Bomullssokker samler på fotsvette, mens et teknisk fôr som vår 3D-dry jobber mye mer effektivt hvis du har en liten ullblanding i sokken. Det gir økt fukttransport, så du vil oppleve at føttene dine holder seg tørre gjennom dagen, opplyser han.

XL-bredde

– Sievi XL-lesten er bredere enn den normale lesten, som gir mer rom til fot og tær. Jo lenger nord du kommer, jo bredere blir føttene. Sievi er 100 prosent finsk og produserer produkter ut fra skandinaviske kunders behov. Bein er veldig individuelt, så derfor tilbyr Sievi åtte forskjellige lester i ulike bredder, som sikrer deg sko med riktig bredde og oppbygging under fotbladet ditt. Når passformen ikke er optimal, vil det kunne føre til plager i rygg, nakke, knær, hofter og legger, sier Willy.

Mange TOOLS-butikker har en egen målemaskin, Scanner, der du kan kartlegge både bredde, lengde og pronasjon på føttene dine.

Hele prosessen tar kun et par minutter, og vi lagrer informasjonen din så du kan få målene dine på e-post med anbefalinger for din fot.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring