Illustrasjon: Cembrit/Swisspearl
Publisert: 24.03.2023 

Cembrit endrer navn i ny merkevarestrategi

Sammen med en rekke europeiske selskaper skal Cembrit nå omprofileres til Swisspearl. Anne-Berit Gjerdingen, administrerende direktør i Cembrit Norge mener at navnebyttet vil gi dem flere fordeler.

Etter oppkjøpet av Cembrit i juni fjor, ble Swisspearl Group ledende i Europa på fibersementprodukter med flerbruksmuligheter.

– Dette oppkjøpet vil gi en rekke fordeler for våre kunder og partnere, som får et utvidet produktutvalg og økt satsing på innovasjon. På den måten kan vi yte enda bedre service og satse videre på bærekraft, som er så viktig for oss. Omprofileringen til Swisspearl vil også gi oss tilgang til nye markeder og muligheter, forklarer Anne-Berit Gjerdingen.

Fra mange til én

Som en del av en multinasjonal merkevarestrategi skal Cembrit, Eternit (i Sveits og Østerrike) og Swisspearl slås sammen til en enkelt internasjonal merkevare under merkenavnet Swisspearl. Navnebyttet vil offisielt finne sted 23. mars 2023.

– Å ha felles merkeidentiteten gir oss noen fordeler, særlig vil det forenkle internasjonalt samarbeid. Swisspearl er et også sterkt merkenavn som borger for sveitsisk kvalitet. Så jeg har tro på at dette bare vil styrke oss ytterligere, sier Gjerdingen.

Bidra til bærekraftig byggebransje

– Arkitekter og entreprenører har latt seg inspirere av Cembrits produkter og materiale i et tiår. Det er derfor svært viktig at våre verdier og mål bevares. Vi skal ikke glemme våre røtter, selv om vi nå går inn i en både spennende og givende fremtid. Med vår mangeårige erfaring skal vi bygge videre på vårt prinsipp om å levere produkter av eksepsjonell høy kvalitet og fortsette å bidra til en mer bærekraftig byggebransje, sier Anne-Berit Gjerdingen.

En sikkerhet for fremtid

Swisspearl har 2400 ansatte og ni produksjonssteder i Europa, og tilbyr byggeprodukter som kan brukes til design og konstruksjon av bygningskledninger, og til dekorasjon i boarealer.

Swisspearl-gruppens historie og selskapsarv går tilbake til slutten av det 19. århundre. Opprinnelig grunnlagt av den østerrikske oppfinneren og entreprenøren Ludwig Hatschek. På grunn av sin anerkjente sveitsiske kvalitet, har det familieeide sveitsiske selskapet klart å tiltrekke seg solid kompetanse på en rekke områder. – Det vil sikre videre utvikling og en solid fremtid for Cembrit, avslutter Gjerdingen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring