Strøm Gundersen er valgt som entreprenør for to kontrakter for bygging av henholdsvis hotell og kontorbygg på Brakerøya i Drammen. Foto: Drammen Helsepark
Publisert: 22.03.2024 

Bygger hotell og kontorbygg i Drammen

Strøm Gundersen, et selskap i AF Gruppen, er valgt som entreprenør for to kontrakter for bygging av henholdsvis hotell og kontorbygg på Brakerøya i Drammen. Begge kontraktene er totalentrepriser og har en samlet verdi på 516 kroner eksklusive mva.

Den ene kontrakten er inngått med Drammen Helsepark Bygg BK 3-1 AS og gjelder oppføring av konferansesenter og hotell på cirka 13 600 kvadratmeter BTA med 9 etasjer og 220 rom. Avtalen har en verdi på 345 kroner eksklusive mva.

Den andre kontrakten er inngått med Drammen Helsepark Bygg BK 3-2 AS og omfatter bygging av et kontorbygg på 8 etasjer og cirka 5 600 kvadratmeter BTA. Avtalen har en verdi på 171 kroner eksklusive mva.

Begge byggene vil oppføres over eksisterende p-kjeller bygget i en annen entreprise. Byggene skal oppnå sertifiseringen BREEAM-NOR Excellent. Byggearbeidene forventes å starte i 4. kvartal 2024 med ferdigstillelse i 2. kvartal 2026.

Det nye sykehuset i Vestre Viken, der AF Gruppen har flere entrepriser, er under bygging på Brakerøya i Drammen. På nabotomtene utvikles helserelaterte virksomheter under navnet Drammen Helsepark. Drammen Helsepark er heleid av Bane NOR Eiendom AS.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring