Illustrasjon: Brandsberg-Dahls Arkitektkontor AS
Publisert: 14.05.2024 

Bygger boligprosjektet Odden i Stavanger

Veidekke har fått i oppdrag av Odden 1 AS å bygge første byggetrinn av bolig­prosjektet Odden i Hinna Park i Stavanger. Prosjektet består av 56 miljøsertifiserte leiligheter fordelt på tre bygg samt et garasjeanlegg. Kontrakten er en totalentreprise verdt 208 millioner kroner eksklusive mva.

– Vi takker for tilliten, og gleder oss stort til å komme i gang med byggingen av Odden. Dette er første trinn i et flott prosjekt som vi har fått være med på å utvikle og som kommer til å bli fulgt tett siden det ligger rett utenfor vinduene våre og til OBOS sitt Stavangerkontor. Vi har jobbet målrettet med å redusere klimaavtrykket til bygget, og det gjør meg stolt å se utslipps­kuttene vi oppnår. Bare for kjelleren klarer vi å redusere klimautslippene med drøye 40 %, sier distriktsleder Bendik Aarstad i Veidekke Bygg Rogaland.

Prosjektet utføres gjennom selskapet Odden 1 AS som er et samarbeid mellom Stavanger Utvikling, Entra, Camar Eiendom og OBOS Nye hjem. Dette første byggetrinnet består av tre bygg i fem til syv etasjer og et felles underjordisk parkeringsanlegg. Boligtypene preges av stor grad av variasjon med to- til seksromsleiligheter fra 51 til 246 kvadratmeter.

– Det er gledelig at vi nå kommer i gang med dette flotte boligprosjektet i Hinna Park. Her blir det boliger for alle med god kollektivdekning, flotte parkområder og sjøen nært på alle kanter. Vi ser frem til et godt samarbeid med Veidekke, dette er en viktig milepæl for den videre transformasjonen av området sier daglig leder Målfrid Holme i Odden 1 og Hinna Park Utvikling.

– Som et ledd i vår miljøsatsing skal alle nye OBOS-boliger miljøsertifiseres, og boligene på Odden skal BREEAM-NOR sertifiseres til graden Very Good etter v6.1 manualen. Med dette utgangspunktet er miljø et tydelig fokusområde på Odden, sier prosjektsjef Espen Ekeland i OBOS Nye Hjem Rogaland.

Byggearbeidene starter i juni og boligene skal overleveres i løpet av første halvår 2026. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring