Aasne Haug og Jo Ulltveit-Moe Foto: Asplan Viak
Emner
Publisert
29.sep.2021

Asplan Viak styrker plangruppen i Oslo med ny leder

Jo Ulltveit-Moe returnerer til Asplan Viak som leder for plangruppen på selskapets Oslo-kontor. Samtidig vil nåværende leder, Aasne Haug, gå over i rollen som seniorrådgiver og oppdragsleder for komplekse planoppdrag.

Ulltveit-Moe kommer fra Statsbygg der han de siste åtte årene har hatt ulike roller, bla som avdelingsdirektør for planavdelingen og som leder for tidligfasen av prosjekt Nytt Regjeringskvartal. Før det var han åtte år i Asplan Viak som divisjonsleder for blant annet Plan-Arkitektur-Landskap. Han har også vært seksjonsleder for plangruppen til Norconsult i Sandvika. Ulltveit-Moe har erfaring i et vidt spekter innenfor fagområdene urbanisme, by- /tettstedsforming, reguleringsplaner og generell arealplanlegging. De siste 15-20 årene har han jobbet i grensesnitt mellom ledelse, prosess og fag.

– Jeg er stolt og glad for å få Jo tilbake på laget, han er en erfaren leder med en genuin interesse for å bygge gode fagmiljø, solid forankring i Asplan Viak sine verdier, og betydelig ekspertise innen planfaget, sier Regionleder Per Einar Saxegaard

– Jeg gleder meg stort til å komme tilbake til Asplan Viak og jobbe i prosjekter sammen med dyktige planleggerne. Asplan Viak sin historie er unik i norsk plansammenheng, og jeg vil gjerne bidra til å videreutvikle firmaet i denne stolte tradisjonen som Norges fremste planmiljø, sier Ulltveit-Moe.

Ny rolle for tidligere leder

Ulltveit Moe tar over etter Aasne Haug, som nå går over i rollen som seniorrådgiver og oppdragsleder for komplekse planoppdrag, og dermed styrker selskapets bemanning innen dette området. Haug går også inn i rollen som Nasjonal Fagsjef for Arealplanlegging i Asplan Viak.

– Etter mange år som leder for utrolig dyktige og ambisiøse medarbeidere har jeg nå lyst til å få fokusere helt på fag og fagledelse. Det er jo en luksus å nå få lov til selv å være en del av det fine og kompetente fagmiljøet jeg selv har fått lov til å være med å bygge opp. I tillegg gleder jeg meg til å få Jo som leder, sier Aasne Haug.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring