Clarion Hotel The Edge ligger ved vannkanten i Tromsø og er blitt et landemerke i byen. Foto: Anne-Marie Forker
Publisert: 17.06.2024 

Aspelin Ramm selger seg ut av Clarion Hotel The Edge

Pellerin kjøper Aspelin Ramm Eiendoms eierandel i Clarion Hotel The Edge, og blir heleier av hotellet i Tromsø.

Clarion Hotel The Edge er Tromsøs største kongress- og konferansehotell, med 13 etasjer og 290 rom. Hotellet, som sto ferdig i 2014, er blitt et landemerke i byen og mottok Cityprisen Nord i 2017.

Aspelin Ramm og Pellerin har eid hotellet 50/50 siden oppstarten av prosjektet. Når Aspelin Ramm nå velger å selge sin andel, blir Pellerin 100 prosent eier av eiendommen.

– Hotellet er ferdig utviklet for 10 år siden og ligger utenfor vårt geografiske nedslagsfelt, så salget er en naturlig konsekvens av justeringer vi gjør i porteføljen vår. Kapitalen vi får tilført bidrar til at vi kan jobbe enda mer med det vi er best på, nemlig utvikling. Vi har en fantastisk organisasjon med høy kompetanse, som er stolte av det vi har skapt – og som vil skape mer, sier Ida Aall Gram, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Pellerin satser enda mer på reiseliv

– Vi har hatt en flott reise sammen med Aspelin Ramm. De var den avgjørende partneren som bidro til at vi sammen fikk realisert hotellprosjektet. Det er troen på en fortsatt god utvikling innen reiselivet i Tromsø som er den viktige driveren bak oppkjøpet. Vi er blitt glade i hotellet, og vi vil satse mer på reiseliv i tida som kommer. I fjor åpnet hotellet Skaret i Pellerin-kvartalet i Storgata og ytterligere et hotell er under planlegging ved Pellerin-bryggene i indre havn, sier Roar Dons, eier og styreleder i Pellerin.

– Vi takker for et godt samarbeid og ønsker Pellerin lykke til videre med både The Edge og øvrig utvikling av Tromsø, sier administrerende direktør Ida Aall Gram i Aspelin Ramm.

Newsec har vært megler i transaksjonen og Advokatfirmaet Thommessen har vært selgers juridiske rådgiver.

Om Clarion Hotel The Edge:

Nord-Norges største konferansehotell.

Åpnet: Mai 2014

Arkitekt: Niels Torp Arkitekter

Interiørarkitekt: Schmidt Hammer Lassen architects

Totalentreprenør: HENT AS

Antall rom: 290

Areal: cirka 15 000 kvadratmeter

Klima og miljø: Energimerke A, energibrønner, miljøsertifisering nivå BREEAM Excellent (2024)

Hotelloperatør: Strawberry

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring