Illustrasjon: Amogy
Publisert: 17.04.2024 

Amogy mottar ordre fra Terox som muliggjør utslippsfri lading på byggeplasser

Amogy, en leverandør av ferdigutviklede, skalerbare og effektive ammoniakk-til-kraft-løsninger, kunngjør i dag en ordre fra Terox om bruk av Amogys ammoniakk-til-elektrisk kraftsystem for å generere elektrisitet på byggeplasser.

Samarbeidet vil posisjonere Terox som en leder innen nullutslippsproduksjon av elektrisitet i byggebransjen. I tillegg markerer avtalen et betydelig skritt mot bruk av bærekraftige energiløsninger i den norske byggebransjen.

Historisk sett har energiforsyningen på byggeplasser vært avhengig av tungt forurensende dieselgeneratorer eller strømtilkobling. Pilotprosjektet som Amogy og Terox nå går i gang med har som mål å demonstrere at ammoniakkbaserte kraftsystemer kan brukes for å produsere den samme energiforsyningen. Initiativet viser ikke bare at Terox er en pioner i å avkarbonisere en bransje det tradisjonelt har vært vanskelig omstille. Prosjektet fremhever også potensialet til ammoniakk som et alternativt drivstoff, gjennom bruk av Amogys teknologi. Dette vil sikre en utslippsfri fremtid.

Amogys 400 kW containerløsning skal installeres i en 20 fots container, som genererer off-grid elektrisitet for å lade en batteribank. Batteribanken kobles deretter til en mobil hurtiglader som lader de elektrisk tunge anleggskjøretøyene til Terox.

Amogys ammoniakk-til-elektrisk kraftsystem bruker proprietær teknologi for ammoniakkspalting for å spalte ammoniakk til nitrogen og hydrogen. Hydrogenet mates inn i en brenselcelle, som deretter produserer ren elektrisitet for å lade batteribankene. I motsetning til tradisjonelle forbrenningsmotorer produserer Amogys teknologi null karbonutslipp ved bruk. Det er et betydelig gjennombrudd innen bærekraftig kraftproduksjon.

– Vi er glade for å være en del av dette pilotprosjektet. Sammen med Amogy ser vi frem til å vise hvordan ammoniakkbaserte kraftsystemer kan bidra til å dekarbonisere byggebransjen, sier Kjell Vidar Hamre, administrerende direktør i Terox.

Christian Berg, daglig leder i Amogy, uttryker også sin entusiasme for muligheten til å samarbeide med Terox.

– Dette prosjektet er det første i sitt slag i Norge, og vi er glade for å samarbeide med Terox, et selskap som deler vår visjon og verdier.

Pilotprosjektet vil legge grunnlaget for en utvidet bruk av Amogys teknologi hos Terox. Dette er i tråd med selskapets mål om å redusere sine utslipp og lede an i bransjens arbeid innen bærekraft.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring