Blant annet ble det vist fram en modell av byggeprosjektet. Foto: Silje Grytli Tveten/NTNU
Publisert: 09.12.2021 

Vellykket folkemøte om NTNU Campussamling

Interesserte innbyggere fikk både se nye skisser og høre spennende diskusjoner da Statsbygg, NTNU og Trondheim kommune inviterte til folkemøte om et av landets største byggeprosjekter.

Trondheim og NTNU skal gjennom en enorm utvikling med stor betydning for byens studenter og befolkning. Samlingen av NTNUs campus i området rundt Gløshaugen er et av Norges største og mest komplekse byggeprosjekter. Med en statlig investering på 11,9 milliarder kroner er det også et av de største utviklingsprosjektene i universitetssektoren.

Prosjektdirektørene Merethe Kvidal (tv) i NTNU og Helga Melhus Loholt i Statsbygg var svært fornøyde med folkemøtet. Foto: Statsbygg

I samarbeid med Trondheim kommune inviterte Statsbygg og NTNU mandag 6. desember til folkemøte i Studentersamfundet for å presentere prosjektet. Her fortalte blant annet prosjektdirektør Helga Melhus Loholt i Statsbygg om status for planleggingen av utbyggingen.

– Det veldig nyttig både for oss og de som interesserer seg for prosjektet å treffe hverandre på denne måten. Publikum får svar på akkurat det de lurer på når vi møtes én til én, og vi får gode innspill som vi tar med oss videre i arbeidet vårt, sier Helga Melhus Loholt.

På folkemøtet ble det blant annet arrangert en debatt der lokalpolitikere møtte studenter, journalister og involverte i prosjektet. Her diskuterte man Trondheims rolle i omstillingen av Norge og det grønne skiftet, og hvordan campussamlingen best kan finne en balanse mellom NTNUs behov og byens behov.

I tillegg fikk publikum møte både arkitekter, prosjektledelse, planressurser og ansvarlige i kommunen. De fikk se nye illustrasjoner, mulighetsstudier og foreløpig planforslag til regulering. Her ble det også gitt informasjon om hvilke muligheter det er til å påvirke når planforslagene legges ut til høring og offentlig ettersyn våren 2022.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring