Foto: OBOS
Emner
Publisert
07.jun.2021

OBOS satser i Bergen: Kjøper tomt for flere hundre boliger på Minde

OBOS har kjøpt en 25 mål stor eiendom sentralt i Bergen, og planlegger å bygge flere hundre nye boliger til OBOS-medlemmene.

OBOS har de siste årene sikret seg flere attraktive eiendommer i Bergen. Nylig kom det siste tilskuddet, Fabrikkaten 3 og 5.

Eiendommen ligger helt nord på Minde, i forlengelsen av Kronstadparken, som er et område under transformasjon med bygging av både boliger og etablering av nye arbeidsplasser.

Eiendommen består i dag av flere næringsbygg, og flere av dem skal fortsatt benyttes slik at næringsvirksomheten kan leve side om side med det nye boligprosjektet.

Fra industri til bolig

Dette er en av de siste utviklingstomtene på Minde, et transformasjonsområde Bergen kommune satser på, ikke minst i forbindelse med bybaneutbyggingen mellom Haukeland og Fyllingsdalen.

– Tomten gir rom for flere hundre boliger, næring og handel. Her skal vi tilby OBOS-medlemmene attraktive boliger. Vi satser også på at rundt 20 prosent av dem vil bli tilbudt med de nye boligkjøpsmodellene, OBOS Deleie og OBOS Bostart, ordninger som gjør det lettere for flere å komme seg inn på boligmarkedet. Dette skal bli et godt sted å bo – uansett hvor du er i livet, sier Jorunn Nerheim, prosjektdirektør i OBOS Bergen.

Bevare og fornye

Eiendommen består i dag av flere næringsbygg med mange leietagere, og deler av denne virksomheten vil også i framtiden leve side om side med det nye boligprosjektet. Noen av de andre gamle næringslokalene vil bli revet for å gi plass til boliger.

Fabrikkgaten 3 er en attraktiv næringseiendom med god beliggenhet inn mot bybanen og Mindemyren, og disse byggene ønskes derfor beholdt som næring.

Går alt etter planen kan byggingen av det nye prosjektet komme i gang i 2024.

– Dette er et spennende, sentralt og attraktivt område hvor vi, sammen med Brødrene Ulveseth, er i sluttfasen av byggingen av om lag 600 boliger i Kronstadparken. Dette blir en levende bydel med alt du trenger i nærheten, og samtidig med kort vei til sentrum med bybanen, sier Nerheim.

Selger av eiendommen er MNG Holding AS og Kyte Næringsmegling har bistått selger i prosessen.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring