Illustrasjon: Nordic BIM Group Norge
Publisert: 08.jun.2022 

Nordic BIM Group kjøper Inbrixsolutions og styrker BIM-tilbudene

Med denne transaksjonen styrker Nordic BIM Group (NBG) markedsposisjonen ytterligere for smarte BIM-løsninger innen detaljhandel, dagligvare og husbygging.

Kunder som Kappahl, Ginatricot, Nilsongroup, Lindex og Axfood er eksisterende kunder av de verdiskapende løsningene for Retail i dag. De har økt sin effektivitet i design og butikklayout med smarte objekter (GDL), optimert sine butikklokaler, automatisert innkjøp av interiørutstyr og de får umiddelbare tilbakemeldinger under layoutarbeidet via KPIer som en rettesnor for optimal design.

Detaljhandelsbedriftene var relativt tidlig ute med å implementere BIM i sin virksomhet og vil trolig være tidlige brukere av digitale tvillinger også.

Illustrasjon: Nordic BIM Group Norge

Med oppkjøpet får NBG også smarte systemer og BIM-løsninger for bygg- og husproduksjon. Kunder som NOKON, Paroc, Cembrit og Caleidoscope har økt sin effektivitet og kvalitetssikring ved å bruke smarte regelsett, systemer og automatisering av prosesser.

APIet som Inbrixsolutions har utviklet kobles til dataene i BIM og vil være verdifull også for våre andre kundesegmenter.

– Jeg er veldig glad for å ha alle disse smarte BIM-løsningene ombord i NBG og for å fortsette å skape verdier for våre gode kunder. Jeg er også veldig glad for å ha en gründer- og seniorekspert som Jesper ombord. Han tilfører mye verdi til virksomheten vår og passer veldig godt inn i teamet vårt på 60 dedikerte medarbeidere. Jesper startet faktisk Archicad-distribusjonen i Sverige i 1990, så han har jobbet med BIM-løsninger i 30 år – like lenge som NBG i de tre ulike markedene, sier Jörgen Nylund, administrerende direktør i Nordic BIM Group.

– Med dette oppkjøpet har vi nå også tilgang til sterke utviklingsteam med våre partnere Cadprojekt og Tarento. Det åpner ytterligere muligheter og øker kapasiteten vår betydelig for å lage BIM-tillegg, GDL-objekter og webapplikasjoner. Dette passer perfekt med vår strategi om å vokse innen detaljhandel, produksjon og eiendom. Jeg ser også et stort potensial for å bruke digitale tvillinger i disse segmentene. Det passer veldig bra!

– Jeg er glad for å jobbe på nordisk nivå i en stor organisasjon som NBG for å utvikle forretningsområder og produkter innen Retail and Produksjonsvirksomhet. Jeg ser også frem til å fortsette å jobbe med integrasjoner til andre systemer, et område hvor jeg ser sterk vekst i markedet, sier Jesper Bremme, grunnlegger av Inbrixsolutions.

– Inbrixsolutions var tidlig ute med utviklingen av IFC og har vært et aktivt medlem av bransjeforeninger i Sverige. Å være en langsiktig del av bransjeforeninger ga oss en god start og gode forutsetninger for å utvikle de systemene vi har i dag. Mange års utvikling har resultert i fullskalasystemer for alt fra BIM til industriell konstruksjon, produksjon og logistikk.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring