Jan-Mikael Kristiansson. Foto: Informationsbyggarna AB
Publisert: 23.01.2023 

Nordic BIM Group kjøper Anavitor AB fra Informationsbyggarna

Med denne transaksjonen styrker Nordic BIM Group posisjonen ytterligere innen arkitektur, konstruksjon og eiendom. Anavitor LCA er et program for Life Cycle Assessment (LCA) som er integrert med BIM. Anavitor LCA kobler seg til lokale landsspesifikke miljødatabaser og bruker produsentenes EPD (Environmental Product Declaration).

Byggemiljøet genererer 40 prosent av årlige globale CO2-utslipp og 80 prosent av en bygnings innebygde karbon kommer fra strukturelle materialer*. Anavitor LCA er en løsning som hjelper kundene med å beregne og redusere den miljømessige påvirkningen basert på design, valgte materialer og produkter samt transport av materialer. Ved å bruke BIM sammen med Anavitor LCA er nøyaktigheten i LCA svært høy og gir brukeren muligheten til å ta ansvarlige og økonomisk gode beslutninger ved å designe bygninger og infrastrukturprosjekter - uavhengig av om det er nye prosjekter, rehabilitering/ombygging eller riving.

Jörgen Nylund. Foto: Nordic BIM Group

– Jeg er veldig glad for dette strategiske oppkjøpet. Anavitor LCA passer veldig godt inn i vår virksomhet på flere områder, sier Jörgen Nylund, CEO i Nordic BIM Group:

• til vår visjon om "Å være en viktig bidragsyter til et bærekraftig byggemiljø"

• til vårt Green BIM Certificate

til våre eksisterende BIM-løsninger

til våre kunders behov for å overholde økte miljøkrav

– Det er fint å kunne betjene våre kunder med et verktøy som effektivt beregner karbonavtrykket. Vi vil fortsette å investere i programvareplattformen og gjøre den tilgjengelig for internasjonale brukere allerede i år."

–  "Partnerskapet med Informationsbyggarna AB passer veldig godt, ikke bare for LCA, men også for deres BIM-kunnskap og kapasitet innen markedet vi begge opererer i.

– Med Nordic BIM Groups mange BIM-eksperter og store kundebase ser vi et stort potensiale i dette partnerskapet. Etter min mening er Nordic BIM Group det perfekte hjemmet for Anavitor LCA hvor løsningen kan tas til neste nivå og langt utover det. Det føles bra at Nordic BIM Group har styrken til å satse på denne virksomheten og gjøre mange prosjekter og eiendommer mer bærekraftige, sier Jan-Mikael Kristiansson, CEO i Informationsbyggarna AB.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring