Jens Brustad, CEO i Looping og Jostein Stormo, Administrerende direktør i UCO. Foto: Looping AS
Publisert: 22.11.2021 

Krever slutt på engangsplast på moduler

Utleie- og serviceleverandøren UCO setter krav til sine produsenter om at alle moduler skal benytte Modulcover fra Looping. Ved bruk av modulcover elimineres all bruk av engangsplast ved flytting av moduler.

UCO har i flere år hatt en avtale med emballasje- og miljøteknologiselskapet Looping og benytter deres gjenbrukbare emballasje til sine moduler.

På bakgrunn av at UCO har tilpasset seg miljøkrav og forventninger fra markedet, setter de nå selv krav til sine produsenter om avfallsfrie leveranser av moduler.

– Vi jobber aktivt for å redusere avtrykket vårt og ser at løsningen fungerer. Derfor har vi nå gått til alle produsentene våre med et krav om å erstatte engangsplast for alle modulene, sier Jostein Stormo, adm.dir. i UCO.

UCO mottar byggmoduler fra Skanska Husfabrikken og Moelven, men det er UCO selv som har signert en avtale med Looping.

– Skanska Husfabrikken jobber aktivt med å redusere sitt miljøavtrykk, og applauderer initiativet fra UCO. Redusert bruk av engangsplast gjennom bruk av modulcover bidrar positivt til miljøet, er arbeidsbesparende og helt i tråd med vår overordnede satsning på bærekraftige løsninger, sier Tore Sandnes, COO i Skanska Husfabrikken.

Produsentene ser stort potensiale med avfallsfrie leveranser og samarbeid på tvers av verdikjeden. Gjenbruk av emballasje er et konkret tiltak som reduserer både emballeringstid og bruk av engangsplast.

– I tillegg til å hele tiden arbeide for å redusere klimaavtrykket fra egen virksomhet, er vi i Moelven opptatt av å bidra til at samfunnet som helhet skal bli mer bærekraftig. Gjenbruk er i så måte smart,  og kan vi redusere klimaavtrykk gjennom denne type løsninger slik som UCO her har valgt er det veldig bra, sier Lars Brede Aandstad, Direktør i Moelven ByggModul.

 Økt oppmerksomhet om bærekraftige løsninger

Det er nå fire år siden gründeren Jens Brustad startet Looping, som tilbyr gjenbrukbar emballasje som tjeneste. Forretningsmodellen er å utvikle, produsere og leie ut en slitesterk emballasje som kundene bruker mange ganger, istedenfor emballasje av engangsplast.

– Det er ikke kun emballasjen i seg selv, men også systemet vi har bygget rundt den. Én emballasje skal brukes mange ganger, transporteres mellom kunder og repareres når det er behov for det. Da gjelder å ha et logistikksystem som ikke bare fungerer, men som optimaliserer. Det er dette vi mener med gjenbruk som tjeneste, sier Jens Brustad, daglig leder i Looping som legger til at det er en milepæl for Looping å endelig introdusere Modulcover for produsentene da Loopings konsept er overførbart til mer enn kun moduler.

I løpet av drøye fire år har selskapet, som produserer emballasjen sin i Litauen, fått skikkelig vind i seilene. På kundelisten til selskapet står i tillegg til UCO, Ramirent, BAS, Adapteo og Cramo, som alle har tatt i bruk Looping sin gjenbruksemballasje utviklet for byggmoduler.

– Bygg- og anleggsbransjen er verstingen når det kommer til plastavfall, men vi opplever også ett stort kollektivt fokus fra bransjen rundt miljøproblematikken, spesielt plast. Nylig signerte vi kontrakt for en ny fabrikk i Litauen for å øke produksjonskapasiteten og jobber samtidig med å utvikle en gjenbruksløsning som skal erstatte engangsemballasjen på plater, planker og prefabrikat i trevarehandelen, sier Brustad. 

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring