Leder for næringsliv i Gjensidige Lars Gøran Bjerklund er glad for å kunne tilby bærekraftsinsentiver i bygningsforsikring. Foto: Grønn Byggallianse
Emner
Publisert
04.mai.2020

Gjenoppbygging med miljøutbytte

Som det første forsikringsselskapet i Norge, gir Gjensidige kundene valg i bærekraftig retning ved gjenoppføring av skadde bygninger. Løsningen er utviklet i tett dialog med Grønn Byggallianse.

Næringslivs- og boligsammenslutningskunder kan velge å gjenoppføre byggene til BREEAM NOR-sertifisering. På denne måten bidrar man til en mer bærekraftig bygningsmasse, samt sprer kunnskap om klima- og miljøvennlige måter å bygge på.

Kunder som lykkes med å fremlegge BREEAM-sertifikat etter gjenoppbygging, får utbetalt ytterligere 5 prosent av erstatningen de opprinnelig fikk å bygge for.

– Dette er gledelig, og en milepæl i arbeidet med bærekraftige skadeoppgjør, sier leder for næringsliv i Gjensidige Lars Gøran Bjerklund.

– Vi trenger incentiver som dette for å øke miljøbevissthet i byggenæringen og stimulere til konkret handling. Krav om sertifisering som dokumentasjon av grønt bygg hindrer også grønnvasking, sier daglig leder Katharina Bramlsev i Grønn Byggallianse.

Gjensidiges kontor i Schweigaardsgate 21, er Norges første BREEAM Excellent-bygg.

– Vi synes det er gledelig å kunne spre kunnskap om BREEAM videre til våre kunder, sier Bjerklund i Gjensidige.

– Dette er noe av det mest konkrete og miljøvennlige vi kan gjøre med en bygningsforsikring, og en god start på et pågående arbeid mot mer miljø- og klimavennlig skadeoppgjør, avslutter han.

Eksempel:

En kunde får 100 millioner kroner til å bygge opp etter brann. Når bygget er ferdig, og kunden kommer til Gjensidige med BREEM NOR-sertifikat, får de utbetalt 5.millioner kroner (5 prosent) som et miljøutbytte.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring