Illustrasjon: Veidekke
Publisert
05.des.2019

Bygger kontorer i Helsingborg for Castellum

På oppdrag fra Castellum skal Veidekke bygge et kontorbygg i Oceanhamnen i Helsingborg, Sverige. Prosjektet GreenHaus er en totalentreprise på SEK 225 millioner med oppstart i desember 2019. GreenHaus inngår i H+, et byfornyelsesprosjekt med boliger, kontorer, restauranter og butikker ved vannkanten i Helsingborg.

Kontorbygget vil bestå av en sammenhengende bygningsmasse som får seks etasjer mot sundet og åtte etasjer mot havnebassenget. Totalt areal utgjør ca. 8400 m2 over bakken samt kjeller på ca. 1600 m2. Lokalene blir romslige, med mye naturlig lys og fantastisk utsikt over hele Helsingborg.

– Det er svært inspirerende å få bidra i Helsingborgs største byfornyelsesprosjekt i moderne tid. Samspill og involvering er nøkkelen til å levere et prosjekt med rett kvalitet og høy sikkerhet, til rett tid, og Veidekke ser frem til et nært samarbeid med Castellum, sier Mats Nyström, adm. direktør i Veidekke Sverige.

Bygget blir tilpasset bedrifter av i dag, med deres krav til lokaler, teknikk og service. Castellum har valgt å sertifisere bygget etter WELL Building Standard, en ny internasjonal byggestandard som skal ivareta folks trivsel på jobb. WELL-standarden er utviklet av WELL Building Institute i New York og tar utgangspunkt i syv faktorer som påvirker helsen. Prosjektet GreenHaus har også ambisjon om å kvalifisere for Sveriges strengeste miljøklassifisering for bygg, Miljöbyggnad Guld.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring