Publisert
17.okt.2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. […]

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker.

Building Green blir arrangert hvert år i Aarhus og København. Denne høsten kommer møtestedet til Oslo i anledning av at Oslo skal være Europas miljøhovedstad i 2019. Første foredragsholder på Oslo-arrangementet var direktør for klimaetaten i Oslo, Heidi Sørensen.

Bredt kompetanse

Når Building Green tar for seg viktigheten av å bygge på en bærekraftig måte, og hvordan det må planlegges for å få det til, brukes anerkjente foredragsholdere fra hele verden. Building Green er ikke bare foredragsholdere, men også en utstilling av gode, nye løsninger og produkter. Det er et sted hvor erfaringer kan utveksles, og det skal være et sted hvor det kan læres nytt, og et sted hvor det læres bort. For arkitekter, utbyggere, konsulenter og entreprenører er Building Green et sted hvor det kan snappes opp viktig kunnskap. Det legges mer og mer vekt på at utbygginger skal være grønne og at sløsing er en dårlig måte å forvalte jorda på. 60% av klimaavtrykket kommer gjennom materialene som brukes. Derfor vil valg av materialer i framtidas byggeprosjekter være svært viktig. På konferansen og på utstillingen blir det vist og fortalt hvordan klimaavtrykket kan bli minst mulig gjennom valg av riktige materialer og god planlegging helt fra starten i prosessen.

Også torsdag

De fremste aktørene innen bærekraftig bygg og arkitektur er samlet under Building Green i Oslo 17.- 18. oktober. I Oslo samarbeider Building Green med nettverksorganisasjonen OREEC, miljøstiftelsen Bellona og den kommunale eiendomsforvalteren Omsorgsbygg.

I Brummundal reiser Mjøstårnet seg 80 meter over bakken, og er blitt utpekt som verdens høyeste trebygning. Tre er et materiale som blir brukt mer og mer også utenfor Norden, selv om det i større bygninger fortsatt blir sett på som en kuriositet. Massivt tre som byggemateriale blir tatt opp som et tema under konferansen. Den anerkjente arkitekten og forkjemperen for å bruke massivt tre som byggemateriale, Andrew Waugh vil være en av foredragsholderne.

Building Green holdes i Gamle Museet konferanse- og selskapslokaler i Dronningens gate 4 i Oslo.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring