Publisert: 06.05.2024 
Annonsørinnhold fra

Denne takløsningen gir rom for innovasjon

I arkitekturens verden er innovasjon og bærekraft sentrale temaer. En løsning som vinner momentum er prefabrikkerte takelementer med lange spenn. Det er ikke uten grunn.

Bedre utnyttelse av innvendig areal

Arkitekter har ofte vært opptatt av å skape unike og innovative strukturer som utfordrer det konvensjonelle. Prefabrikkerte takelementer med lange spenn åpner dørene for en helt ny verden av designmuligheter. Ved å eliminere behovet for støttepunkter i rommet, tillater disse elementene åpenhet og romfølelse. Dette resulterer i arkitektoniske mesterverk som tidligere var vanskelige å få til.

 

Čoarvemátta med prefabrikkerte takelementer i lange spenn fra Lett-Tak.

 

Designfrihet med formbare elementer

Formbare takelementer i lange spenn tåler store belastninger og vridninger. Dette gir mulighet å eksperimentere med unike former og strukturer som gir bygningen et karakteristisk utseende, og samtidig opprettholdes bærekraft og den nødvendige styrken og holdbarheten.

 

Gardermoen, en av verdens mest miljøvennlige flyplassterminaler.

 

Lav vekt gjør det lett – også å designe

Den lette vekten minimerer belastningen på bygningen, samtidig som det åpner for økt kreativ frihet innenfor arkitekturen. Dette gjør det mulig å utforske spennende og innovative designløsninger uten å gå på kompromiss med strukturell integritet eller kostnadseffektivitet.

 

Knarvik kirke har vunnet en internasjonal pris for beste design og arkitektur.

 

Betydelige høydebesparelser

Takket være takelementenes gode isolasjonsegenskaper, muliggjør de betydelige høydebesparelser i sammenligning med tradisjonelle takløsninger. Dette åpner opp for mer innovative designmuligheter og optimal utnyttelse av bygningens høyde. Lave U-verdier i takelementene gir også en rekke fordeler relatert til miljø og bærekraft.

Bærekraftig bygging

Bærekraftighet en nøkkelkomponent i enhver arkitektonisk beslutning. Prefabrikkerte takelementer med lange spenn bidrar til å redusere materialavfall og energiforbruk i byggeprosessen. Produksjonsprosessen gjør det mulig å optimalisere materialbruk og minimere ressurssløsing. Takelementene fra Lett-Tak er i tillegg demonterbare, remonterbare og nesten 100% resirkulerbare.

 

Taket kan klargjøres for blå og grønne tak, som her på Tu skole.

 

Hjelp til forprosjektering

Med over 40 års erfaring og betydelig ekspertise innen kompakt takkonstruksjon, er Lett-Tak dedikert til å levere førsteklasses løsninger. Deres ingeniører står klare til å veilede deg og tilby råd som er skreddersydd etter dine spesifikke behov og ønsker.

Gjennom forprosjektering kan Lett-Tak hjelpe deg med å optimalisere designet av takløsningene i tråd med prosjektets spesifikke krav og mål. Takbedriften bidrar også gjerne aktivt med forslag til løsninger som kan gjennomføres med takelementene. Dette legger grunnlaget for et optimalisert bygg, allerede fra starten av planleggingsprosessen.

 

 

Konklusjon

Høy isoleringsevne, formbare elementer, spenn opptil 18 meter og lav vekt gir optimal utnyttelse av innvendig areal og åpner for eksperimentell og innovativ arkitektur i alle typer bygg. Prefabrikkerte takelementer med lange spenn representerer en spennende fremtid for arkitekturen. Med sin kombinasjon av designfrihet og bærekraftige fordeler, er disse elementene godt posisjonert til å transformere måten vi tenker på. For arkitekter kan det være spennende å utforske de utallige mulighetene den bringer med seg.

Ta kontakt med Lett-Tak for en prat om innovativt og bærekraftig design.

 

Fakta om Lett-Tak:

Lett-Tak Systemer AS har siden 1980 prosjektert, produsert, levert og montert skreddersydde og bærekraftige takelementer til alle typer bygg i Norden. Takløsningene foretrekkes spesielt når det stilles høye krav til byggetid, miljø og tekniske egenskaper.

Email
Kopier link
Del med
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring