VANT PRIS: CCO Jonas Aaas Torland og CEO Helge Jørgensen tok imot Byggenæringens Innovasjonspris for det digitale verktøyet Flomkuben. Foto: Bygg Reis Deg
Publisert: 22.10.2021 

7 Analytics vant Byggenæringens Innovasjonspris

Imponerte juryen med sin nye løsning for modellering av overvann.

Det digitale verktøyet Flomkuben gjør det mulig å redusere antall skader på boliger, infrastruktur og mennesker knyttet til vann. Den dynamiske og nettbaserte løsningen lar brukerne plassere tenkt bebyggelse og blågrønne tiltak – og se hvordan vannet vil oppføre seg kun på minutter.

Prisen ble delt ut under Bygg Reis Deg-messen på Norges Varemesse i Lillestrøm fredag.

Ifølge Direktoratet for Byggkvalitet vil økt presisjon i overvannsplaner kunne føre til at 90 % av skadene unngås i fremtiden. Dette vil også ha en stor positiv klimaeffekt.

Juryleder, administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal, sier at Flomkuben har et stort internasjonalt potensiale for å løse klimamessige utfordringer.

– I en verden med stadig varmere og våtere klima, kan årets vinner bidra til å avverge potensielle flomfarer i tettbygde strøk både i et lokalt og globalt perspektiv. Juryen er veldig imponert over hva teamet bak har fått til, og gratulerer 7 Analytics som vinnere av Byggenæringens Innovasjonspris 2021.

Chief Commercial Officer i 7 Analytics, Jonas Aas Torland, tok imot prisen på vegne av vinnerne.

–  Vi har mange å takke, fordi vi har et sinnsykt team som vi jobber sammen med. Vi er også glade for de som har hatt troen på oss siden begynnelsen, og vi gleder oss til å fortsette utviklingen. Dette er starten på en lang reise.

Torland sier at for hver krone investert i håndtering av overvann vil man kunne spare 25 kroner. Gevinsten kommer fra skader som ikke oppstår.

Selskapet ser derfor store muligheter internasjonalt for den norske løsningen.

– Overvann er ikke et lokalt fenomen. Det er et globalt anliggende som i økende grad vil bli inkludert i planarbeid også utenfor Norge. At et slikt verktøy utvikles her i Norge, i hard konkurranse mot store internasjonale programvarer med millioner av brukere, gir norske aktører en stor fordel i tiden som kommer, sier  han.

Juryen i årets konkurranse har bestått av:

  • Administrerende direktør i Design og Arkitektur Norge (DOGA), Tor Inge Hjemdal.
  • Ekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ann Ingeborg Hjetland.
  • Head of the Bioeconomy Sceme Specialist Bioeconomy, forestry and building industry i Innovasjon Norge, Krister Moen.
  • Bærekraftrådgiver i Grønn Byggallianse, Hege Schøyen Dillner.
  • Administrerende direktør i Virke Byggevarehandel, Aslaug Koksvik
  • Teknisk sjef i Byggevareindustrien, Trine Dyrstad Pettersen
Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring