HiKOKI Power Tools Norway AS
Publisert
25.jun.2020

Hikoki MULTI VOLT: Kraften til ledning, friheten med batteri

HiKOKI, tidligere Hitachi, har lang fartstid i bransjen med et bredt sortiment. Nå kommer de med en ny serie sterke sager som bruker 36 Volt batteri, og dermed når opp i 1000 Watt pluss effekt. — Vi lanserer i disse dager to nye 36V stikksager, en modell med body-grip, og en med top-grip, samt en […]

HiKOKI, tidligere Hitachi, har lang fartstid i bransjen med et bredt sortiment. Nå kommer de med en ny serie sterke sager som bruker 36 Volt batteri, og dermed når opp i 1000 Watt pluss effekt.

— Vi lanserer i disse dager to nye 36V stikksager, en modell med body-grip, og en med top-grip, samt en batteridrevet bordsag med like høy effekt som en nettdrevet sag, sier Frode Halvorsrud, Nordisk Produktsjef i Hikoki Power Tools Norge.

— 36-voltsmaskiner er like kraftfulle som maskiner med ledning. Man kan også kjøpe en 36 Volt adapter som gjør at verktøyet kan gå på strøm. Adapteren fungerer i alle 36 Volt verktøy, og dermed har man i praksis hybridverktøy.

Batteri også for stasjonære verktøy

Tidligere har batteridrift vært dominerende på håndholdte verktøy mens mer stasjonære verktøy som bordsag og kapp- og gjærsag har gått på nettspenning.
— Den kjente kvaliteten vi har hatt på ledningsbaserte verktøy er med 36 volt videreført til batteridrevne verktøy, forteller Halvorsrud.
— Ny teknologi gjør at 36 volt har samme størrelse og vekt som 18 volt, men med dobbelt så stor kraft. Derfor kan den erstatte kabelbaserte verktøy, med 1000 watt+ effekt. Batteriene har også innebygget kretskontroll som beskytter dem mot overlading, utlading og overbelastning, noe som sikrer lang levetid og bærekraftig bruk, og de leveres med 3 års garanti.

Full frihet for håndverkeren

Hikokis nye 36V multivolt-batterier er kompatible med 18V maskiner, og veksler automatisk mellom spenningsnivåene basert på hvilken maskin som er i bruk.
— Her i landet er snekkeren hovedkunde, og over 30 prosent av alt verktøy som selges er sager. Med de nye MULTI VOLT - batteriene skaper vi frihet for håndverkeren til å bruke samme batteri på alle typer maskiner, samtidig som en slipper unødig ledningsrot på byggeplassen, avslutter Halvorsrud.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring